Küpsetised

Varasuvine pirukas maasikate ja rabarbriga

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Kogus: 1 portsjon
Tükelda rabarbrivarred ja maasikad, raputa kergelt läbi 1 dl suhkruga ning jäta üheks tunniks laagerduma.
Vahepeal valmista muretainas. Selleks pane jahu ja suhkur kaussi ning lisa külmkapist võetud ja noaga väikesteks tükkideks lõigatud või. Haki noaga või jahu sisse. Lisa külm vesi. Nüüd sõtku tainas käte vahel ühtlaseks tainaks. Tegutse kiirelt ja ära üle sega, sest tainas peab jääma võimalikult külm ja tainasse jäävad võitükid lisavad mõnusat krõbedust. Mässi tainapäts lapikuna kilekoti sisse ja pane külmkappi ootele.
Nõruta rabarbri-maasikasegust eraldunud mahl välja. Lisa apelsinisukaad. Sega tärklis ülejäänud suhkruga ja sega seejärel rabarbri-maasikaseguga.
Suru muretainas koogivormi põhja ja servadele. Kalla peale marjasegu. Rulli tainas lahti, lõika sellest ribad ja voldi nendest koogi peale ruuduline muster (nagu fotol näed). Pintselda munaga üle, riputa näpuotsaga suhkrut peale ja pista 175-kraadisesse ahju. Kui küpsetad keraamilises ahjuvormis, küpseb pirukas 70 minutit, kui tavalises, siis piisab tunnikesest. Pool tundi pärast küpsetamist kata pirukas pealt fooliumiga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Nämma 24.apr 2011 15:15
Minu absoluutselt lemmik kook/pirukas. Viib keele alla. Perele ka väga meeldis, kook oli 5 minutiga otsas. Vajab küll üpris palju mökerdamist, kuid tulemus on seda väärt! ;)
Teele 02.juuni 2009 22:50
Proovisin järgi! Ja päris hea tuli! :) sukaadi asemel kasutasingi apelsinikoort ning võid panin 200 g. Päris palju nökerdamist, aga tulemus huvitav!
1