Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Lõhe-ricotta-pirukad

Küpsetised

Lõhe-ricotta-pirukad

Angelica Udeküll ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard

20-40 min

Retsept
portsjonile
250 g Pärmi-lehttainas
200 g Lõhefilee
0.5 tk Sibul
Sool
Sidrunipipar
1 tk Muna
200 g Ricotta
1 sl Hakitud till
1 tk Muna (pintseldamiseks)
1.  Haki lõhest ribad ja maitsesta need soola ning sidrunipipraga.
2.  Sega juurde ricotta, hakitud till ja sibul ning lahti klopitud muna.
3.  Rulli tainas laual umbes 0,5 cm paksuseks ja poolita.
4.  Laota mõlema tüki keskele vaona kalatäidis ja keera taina servad kokku. Aseta tainarullid ahjuplaadile ühenduskoht allapoole.
5.  Lõika rullist umbes 5 cm laiused pirukad ja pintselda lahti klopitud munaga üle.
6.  Küpseta 225 °C ahjus umbes 15 minutit, kuni pirukad on kuldpruuniks muutunud.
Kui kasutad sügavkülmutatud tainast, siis sulatamiseks aseta see mõned tunnid varem külmkappi. Õhemad tainaplaadid sulavad sageli kiiremini, kui rulli keeratud tainas.

KOMMENTAARID

k.a 26.okt 2011 14:03
sisu on isegi 500 g pirukarullile natuke palju. muidu väga maitsev, aga järgmine kord teen sama koguse sisu kilosele ümbrisele, et mugavam näpu vahelt süüa oleks.
triin21 26.okt 2010 22:42
kas lõhe peab olema toores või võib kasutada neid tükke mis poes karbis müüa?
kriips6 01.veeb 2010 20:49
Väga maitsev. Ka mina lisasin natuke toorjuustu - tulemus oli mõnus mahlane. Sibula jätan järgmine kord ära ja tegelikult võiks sinihallitusjuustu ka täidisesse segada...:)
Liis 14.nov 2009 10:39
Mina paningi karbi toorjuustu ja ka väheke riivjuustu juurde - tulid väga head.
lila1 21.juuni 2009 12:43
Mina paneks ricotta juurde veel mõnda maitsestatud creme bonjouri. Lihtsalt ricottaga jäid natukene kuivad. Muidu aga hea idee!
Helen 17.juuni 2009 13:04
mitu tükki neid saab?
Mari Leen 15.juuni 2009 17:31
pirukas tuli fantastiline, retseptis on ikka mõeldud 500g pirukarulli muidu jääb sisu liiga palju. Usun, et retsepti omanik ei vaadanud ja pani suvaliselt. Sisu ei tulnud ka seest välja. Lõikasin rulli tükkideks ja jätsin nad samasse asendisse, ei tõstnud eraldi.
Liisi 11.juuni 2009 19:50
Retseptis toodud kummalised kogused, sest poes on kõige väiksem pärmilehttaigna pakk 500g. Seda ma ka ostsin ja ka sisu tegin kahekordse. Maitse on hea, kuju pirukatel aga kummaline - sisu kipub välja tulema. Teeksin uuesti, aga mõtleksin mingi kavalama kuju välja:)
Mari Leen 09.juuni 2009 12:40
:) näevad väga isuäratavad välja, aga mis asi on ricotta ?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes