Küpsetised

Suvikõrvitsapirukad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Lehttainast tehtud pirukad on maitsvamad samal päeval, sest seistes muutub lehttainas tuimemaks. Võimaluse korral eelista pärmi-lehttainast, see on kohevam ja vähem rasvane.
Kogus: 1 portsjon
1.  Lõika suvikõrvitsast 1 cm paksused viilud ja prae mõlemalt poolt paar minutit. Raputa üle Pasta Rosso maitseaineseguga ja tõsta kõrvale jahtuma.
2.  Rulli tainas umbes 0,5 cm paksuseks ja lõika sellest ruudud.
3.  Aseta taina keskele suvikõrvitsaviilud, nendele sibulaviilud, poolitatud päikesekuivatatud tomat ja kõige peale viilutatud mozzarella.
4.  Murra tainas kokku kolmnurkadeks ja määri pealt lahti klopitud munaga, puista üle seesamiseemnetega.
5.  Küpseta 230 °C juures umbes 15 minutit.
Lehttaina asemel võid kasutada ka kevadrullitainast, mida müüakse hästivarustatud poodides ja on lehttainast kallim.
Päikesekuivatatud tomateid võid ka ise kodus teha – eemalda tomati viljaliha ja pintselda õliga kokku, soovi korral raputa peale ürdisegu. Kuivata ahjus umbes 70 °C juures üks kuni kolm tundi.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
thore 31.okt 2011 20:32
Mina jätsin mõned komponendid panematta- panin suvikõrvitsat kuubikute kujul, päiksekuivatatud tomateid ja mozzarellat hakitud kujul, soola-pipart-
basiilikut ja väga head mahlased tulid. Kõik kiitsid. Ja ma hakkisin täidist silma järgi, seega ei oska kommenteerida, kas antud koguseid on palju või vähe.
Kreeta 26.aug 2010 23:59
Proovisin, päris head tulid kuigi sibula unustasin panemata. Ainult minu meelest jäi tainast väheks, pool täidist jäi üle. Järgmine kord ostan kindlasti kaks korda rohkem tainast. 500g tainast sain 6 pirukat (tegin topeltkoguse).
1