Küpsetised

Tomati-baklažaanilasanje hakklihaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Lia Virkus
Kiirelt valmiv maitsev suvine lõunasöök, kus õhukeselt lõigatud baklažaani- ja suvikõrvitsaviilud asendavad lasanjeplaate. Serveeri ahjurooga värske salatiga.
Valmistusaeg: 40-60 min

Valmistamisaeg 30 minutit + 20 minutit ahjus

Kogus: 4 portsjonit
Eelsoojenda ahi 225 kraadini. Lõika suvikõrvits ja baklažaan pikuti viiludeks ning keeda soolaga maitsestatud vees 2–3 minutit. Pruunista hakkliha pannil, kalla peale tomatikonserv, maitsesta soolaga ja keeda 2–3 minutit. Kata pikliku keeksivormi põhi küpsetuspaberiga. Tõsta sinna kiht suvikõrvitsaviile, siis kiht hakkliha- tomatikastet ja puista üle juustuga. Siis kiht baklažaane ja nii edasi, kuni kõik ained on otsas. Vajuta kihte tugevasti kokku, et kõik oleks vedelikuga kaetud. Puista üle juustuga. Küpseta 20 minutit, kuni lasanje on läbi küpsenud. Lase 10 minutit jahtuda.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
enrik 08.märts 2011 13:08
väga väga hea soovitan kõigidele inimesdele sest seda on nii kerge teha ja hea ka :):)
Arete 09.dets 2010 12:15
Algul kartsin suvikõrvitsa ja bakla?aani pärst teha, ei ole nendega veel söögitegemise kogemusi. Aga tulemus oli ülihea. Maitsestasin veel basiilika ja rosmariiniga ning juustu panin mõuga juurde :). Läheb kindlasti kordamisele!
Marmit 11.okt 2010 23:53
Tegin ainult suvikõrvitsaga, aga mulle meenutas see väga kapsast hakklihaga. Maitse oli küll hea, aga uuesti ei tee. Minu arvates lihtsalt liiga palju vaeva selle tulemuse jaoks.
Marju 12.sept 2010 19:51
Väga, väga hea ja lihtne teha!
lumpa 27.aug 2010 12:04
Väga maitsev sai! Natuke tegin omaloomingut ka, kasutasin vaid suvikõrvitsat, ja hakkliha pruunistasin koos sibula ja küüslauguga. Teen kindlasti veel!
sophiemol 08.aug 2010 02:08
Kirjas on ju, et kõigepealt tuleb hakkliha praadida. Seejärel lisad tomatikonservi ja sellega koos keedad 2-3 minutit.
naine 04.juuli 2010 10:03
tammekad: minagi loen, et "keeda", kuigi saan aru, et praadida tuleb...
tammekad 21.märts 2010 14:08
super mõnus söök. Esimest korda ei julgenud ainult juurikatega proovida ja panin lävbi keedetud lasanje plaadid vahele. Teist korda aga tegin täpselt retsepti järgi. Mõlemal korral tuli väga mõnus! Soovitan kindlasti teha purustatud konservtomatitega, mis lisatud pannile hakkliha peale(kui hakkliha juba krõbe) koos sibula, küüslaugu ja varsselleriga.
tammekad 21.märts 2010 14:04
misasja ??? veisehakkliha ei keedeta ju retseptis vaid praetakse! Loe ikka uuesti seda retsepti!
kristi 03.nov 2009 17:56
2-3 minutit veisehakkliha keeta ja seejärel 20 min ahjus. Kas tõesti on see piisav? Liha ''tallanahaks'' ei jää?
1