Küpsetised

Tomati-juustupirukas

Keskmine hinne: 3.19 Allikas: 100 rooga
Mahlane tomati-juustupirukas maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult. Kaunista värskete ürtidega.
Kogus: 8 portsjonit
Haki jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 26 cm läbimõõduga pirukavormi ääred ja põhi tainaga, küpseta ahjus 175° juures 8–10 minutit. Lõika sibul ratasteks ja kuumuta pannil õlis läbipaistvaks.
Laota eelküpsetatud tainapõhjale kõigepealt sibul ja seejärel viilutatud tomatid. Maitsesta soola, pipra ja purustatud küüslauguga. Sega omavahel majonees, riivitud mozzarella ja Parmesan ning määri tomatitele. Küpseta veel 20–25 minutit. Serveeri värske basiiliku või punega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Piia 10.okt 2011 15:27
Esimese kommenteerijaga nõus, ka tainasse ma ei pannud nii palju soola.
mömmimamma 18.aug 2011 18:25
Vinks-vonks pirukas. Kindlasti teen veel, aga siis kuumutann küüslaugu enne läbi.
farmijanes 19.mai 2010 13:01
Väga hea mahlane pirukas. Samas täpselt juhtiste järgi tehes jäi minu jaoks liiga soolane. Kuna see majoneesi-juustusegu ise tuleb juba suht soolane, siis minu meelest põhjale ja tomatile lisatud 1 tl soola on liiast. Teine kord jätsin tomatile lisatava soola ära ja põhjale panin 0,5 tl. Tuli palju parem.
1