Küpsetised

Porgandipirukas roheliste hernestega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Anni Arro
See pirukas on eriti hea siis, kui porgandid on veel armsalt väiksed ja mahlased ning hernes just-just valmis saanud. Hea piknikule kaasa pakkida.
Kogus: 6 portsjonit
Sega kokku tainaained ja sõtku, kuni tekib ühtlane mass. Pane pooleks tunniks külma.
Määri pirukavorm võiga ja suru tainas vormi. Äärista servad hõbepaberiga, et küljed küpsedes alla ei vajuks. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni pind hakkab pruunistuma. Eemalda hõbepaber.
Pese ja koori porgandid ning keeda 10 minutit, et porgandid jääksid krõmpsuks. Samal ajal viiluta fenkol ja prae võis läbi. Aseta nõrutatud porgandid ja praetud fenkol pirukavormi. Sega kokku munad, vahu- ja hapukoor, riivjuust, herned, jahvatatud muskaatpähkel ja hakitud till. Maitsesta vajadusel soolaga. Kalla segu porganditele ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase pirukal enne serveerimist pisut jahtuda ja hanguda.
Paku külma hapukoorega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 13.aug 2009 12:35
Kui tegemist on pisikeste värskete porganditega, siis arvan, et saab ka tervetega hakkama. Suuremate puhul on mingi viilutamine-
ribastamine ilmselt vältimatu.
minaolenairi 13.aug 2009 11:33
Ilmselt tuleks porgandid siiski ka viilutada või purustada enne pirukasse panemist?
1