Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Porgandipirukas roheliste hernestega

Küpsetised

Porgandipirukas roheliste hernestega

Anni Arro 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
See pirukas on eriti hea siis, kui porgandid on veel armsalt väiksed ja mahlased ning hernes just-just valmis saanud. Hea piknikule kaasa pakkida.
Retsept
portsjonile
TAINAS
100 g toasoe või
250 g jahu
1 tk Muna
2 -4 tl külm vesi
TÄIDIS
400 g varajased porgandid
1 peotäis Värsked herned
1 tk Apteegitill ehk fenkol
2 tk Muna
2 dl Vahukoor
50 g Hapukoor
100 g Riivjuust
till
Muskaatpähkel (jahvatatud)
sool
võid praadimiseks
Sega kokku tainaained ja sõtku, kuni tekib ühtlane mass. Pane pooleks tunniks külma.
Määri pirukavorm võiga ja suru tainas vormi. Äärista servad hõbepaberiga, et küljed küpsedes alla ei vajuks. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni pind hakkab pruunistuma. Eemalda hõbepaber.
Pese ja koori porgandid ning keeda 10 minutit, et porgandid jääksid krõmpsuks. Samal ajal viiluta fenkol ja prae võis läbi. Aseta nõrutatud porgandid ja praetud fenkol pirukavormi. Sega kokku munad, vahu- ja hapukoor, riivjuust, herned, jahvatatud muskaatpähkel ja hakitud till. Maitsesta vajadusel soolaga. Kalla segu porganditele ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase pirukal enne serveerimist pisut jahtuda ja hanguda.
Paku külma hapukoorega.

KOMMENTAARID

siirikirikal 13.aug 2009 12:35
Kui tegemist on pisikeste värskete porganditega, siis arvan, et saab ka tervetega hakkama. Suuremate puhul on mingi viilutamine-
ribastamine ilmselt vältimatu.
minaolenairi 13.aug 2009 11:33
Ilmselt tuleks porgandid siiski ka viilutada või purustada enne pirukasse panemist?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes