Küpsetised

Mozzarella-täidisega hakkliharullid laimikastmega

Keskmine hinne: 3.3 Allikas: 100 rooga
Põnevamate maitseelamuste nautijad võivad mozzarella asendada ka kitsejuustuga. Serveeri hakkliharulle laimikastmega.
Valmistusaeg: 20-40 min

VALMISTUSAEG: 20 MINUTIT + 15 MINUTIT KÜPSETAMISEKS

Kogus: 4 portsjonit
Sega hakkliha vee, soola ja 1 tl pipraga. Vormi segust kaheksa neljakandilist pätsi (10 x 10 cm). Tõsta igaühele tükike mozzarellat, riputa peale hakitud peterselli ja musta pipart. Moodusta hakklihapätsikestest rullid, nii et juust jääb keskele. Torka igasse rulli grillvarras. Määri pealt õliga ning küpseta ahjus 200° juures 20 minutit või grillil aeg-ajalt pöörates 12–15 minutit.
Kastmeks sega jogurt riivitud laimikoore, pressitud küüslaugu, peterselli ja soola-pipraga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
El 05.jaan 2012 16:38
Suured tänud vastajale ilusa vastuse eest:)
siirikirikal 05.jaan 2012 13:15
EI: hakklihast kotlettide ja rullide puhul on oluline, et vesi ja liha oleksid omavahel väga hästi seotud, soovitav on saadud massi kloppida seni, kuni see on tihe ja läikiv. Alles siis on mass hästi koospüsiv ja rull või kotlett jäävad ka mahlased, mitte kuivad. Eks see varda ümber keeramine on veidi mängimine, aga tasub vaeva. Vardaid tasub eelnevalt ka vees leotada, et need ahjus liigset kuumust ligi võtma ei hakkaks. Juustu võib ka väiksemaks murendada, et varda ümber liha mätsimine paremini õnnestuks.
El 05.jaan 2012 13:02
Hmm ei saa aru kuidas nendest pätsikestest rulli moodustan, panen puust varda pätsile peale ja rullin hakkliha sinna ümber? :P aga ehk peaks ka muna panema et see hakkliha seoks nagu eelnevalt lugesin vajus NurrMartal laiali. hirmus isu on proovida aga ei tahaks nässu keerata.
kakspirukat 25.apr 2011 20:48
homme teen neid rulle. loodan, et tulevad maitsvad. teen ilma varrasteta, kuna pole kodus neid ja poodi ei viitsi minna. ;)
kilts 17.jaan 2011 21:03
ei tea, kas kuskil neid puidust grillvardaid talvel müügil on? käisin täna 3-s poes (tartus) ja ei leidnud. äkki keegi oskab nõu anda, kuhu otsima minna?
Katrin 06.sept 2010 15:43
See on väga hea retsept, need hakkliharullid viivad keele alla :)
NurrMarta 04.okt 2009 10:57
Laimikoort lisasin kastmele poole laimi jagu (ehk ongi retseptis viga ja peaks olema 1/2?). Rullid oli maitsvad, kuigi - tegin selliseid hakklihast moodustisi ahjus esmakordselt ja ega tea, ehk oli midagi valesti, aga igatahes ujusid nad mul küpsetamiseaja lõpuks vedelikus. Ja osa oli ka lahti löönud, kuigi sai tugevalt kinni vajutatud ja sõtkutud.
Peetrus 21.sept 2009 17:16
Sama siin. Laimiga tasub olla ettevaatlik, a muidu umbe hää!
Tiraam 18.sept 2009 23:53
MMMM tõsiselt maitsev. Meil läks natuke laimi koort palju sisse, aga muidu kaste andis väga palju juurde.. Soovitan soojalt Teeme teinekordki. Tahaks proovida kitsejuustuga:)
1