Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Sibula tarte tatin

Küpsetised

Sibula tarte tatin

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Magusamaitselised, üldsegi mitte sibula maitsega pirukad on
head nii leigelt kui ka jahtunult.

40-60 min

Valmistamisaeg 20 minutit + 20 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
TAINAS
3 dl jahu
0.5 tl sool
125 g või
2 sl külm vesi
TÄIDIS
12 tk Šalottsibul
60 g või
0.5 dl Demerara suhkur
sool, must pipar
värske rosmariin
2 sl vedel mesi
0.5 dl õuna- või valge palsamiäädikas
Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega tainas ühtlaseks. Suru võitatud 26 cm läbimõõduga või 4 väiksema vormi põhja ja äärtele. Hoia täidise valmistamise ajal jahedas.Kuumuta ahi 250 kraadini. Pane pirukavormi(de) põhja võitükikesi ja Demerara suhkrut ning lase paar minutit ahjus sulada. Lao puhastatud, kuid terved šalottsibulad vormi ning puista peale hakitud rosmariini, soola ja musta pipart. Nirista peale mesi ja äädikas.Rulli tainast 1 või 4 vormi(de)st veidi suuremat ketast ja aseta sibulatele. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Kummuta kohe serveerimisalusele ja serveeri leigelt.

Märksõnad

tatintartesibula

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga