Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Magus õllepäts

Küpsetised

Magus õllepäts

Angelica Udeküll ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Retsept
portsjonile
700 g jahu
1 sl Küpsetuspulber
3 sl suhkur
1 tl sool
0.5 l tume kirsiõlu
100 g või
2 sl kuivatatud kirsid
1. Sulata või.
2. Sega omavahel kuivained, v.a kuivatatud kirsid.
3. Lisa kuivainetele sulatatud või, sega läbi ja lisa õlu.
4. Sega tainas ühtlaseks massiks.  
5. Sõtku sisse kuivatatud kirsid.
6. Vooli tainast ahjuplaadile päts ja küpseta 190 kraadi juures 30–40 minutit.
7. Ahjust võttes aseta pätsile rätik ja lase enne serveerimist veidi seista.
# Saia võid teha ka tavalise tumeda õllega, lisades näiteks rosinaid või muid kuivatatud puuvilju. Samuti võid katsetada soolasemat versiooni, lisades kuivatatud ürte. Sel juhul vähenda suhkru kogust.
Angelica nõuanne: Õllesaia tainale ei ole vaja eraldi pärmi lisada, sest õllepärm teeb kergitustöö ära. Taina võib valmides, ilma eelkergitamata kohe ahju panna. Kui soovid muredamat saia, vähenda jahu kogust ja küpseta leivavormis nii 50 minutit.

KOMMENTAARID

Hindaja 19.juuli 2010 08:58
:R:Y hea
laasu 29.dets 2009 09:24
liiga jahumaitseline ning põhjast nätske. kas ma tegin midagi valesti? muidu lihtne teha
T6pike 27.dets 2009 17:59
ma panin kirsse terve paki, ja suhkrut chathy soovituse järgi ka rohkem. Tegin leivavormis - maitse oli väga hea, aga koorik sai kuidagi kõva :)
chathy 19.dets 2009 16:42
Mina tegin siis tavalise tumeda õlle ja rosinatega. Panin viimaseid rohkem kui 2sp. Aga siiski..suhkrut oleks pidand rohkem lisama (olen magusaarmastaja kah :R ) Päris söödav muidu, eriti soojana. Järgmine kord tahaks ikka seda kirsivarianti proovida. ;) Hea ja lihtne retsept :Y
jenica 18.dets 2009 16:12
Ükskord Terevisioonis tehti seda kirsiõlle saia ja paistis väga huvitav retsept, nii et proovisin selle retsepti ära, ning tuli välja väga hea sai.
ailina trubin 15.dets 2009 19:34
lahe väga huvita-
v:):(;):R:D:S:P:T:H!:O:Y:N:A
ailina trubin 15.dets 2009 19:33
!:O:A:A:):(;):R:D:S:-
P:T:H
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes