Küpsetised

Šokolaadi-pähklikeeks

Keskmine hinne: 2.11 Allikas: 100 rooga
Suur kogus Kreeka pähkleid ja `sokolaadi annavad sellele küpsetisele eriti hea maitse. Soovi korral võid `sokolaadiglasuuriga kaetud keeksi kaunistada ka pohlade või muu meelepärasega.
Kogus: 1 portsjon
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkates. Ühenda jahu küpsetuspulbri, vanillsuhkru ja kakaoga, sega kuivained vaheldumisi piimaga võivahu hulka.
Lisa ka tükeldatud šokolaad, pähklid ja sidrunist pressitud mahl. Sega ühtlaseks tainaks ning vala võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 175kraadises ahjus 50–60 minutit. Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja. Sulata glasuuri jaoks kuumaveevannil või mikrolaineahjus
šokolaad koos võiga, nirista segu keeksile.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Jann 25.dets 2012 19:23
Hakkan nüüd tegema..
Laine 15.dets 2010 07:15
Vahtrasiirup.Kas keegi oskab öelda vahtrasiirupi säilimisaja kohta. Käisin Kanadas ja tõin sealt, alul ei raatsinud kasutada ja siis ununes ja nüüd on mitmes retseptis sellest juttu. See on ehtne siirup. Eile tegin kõrvitsakeeksi. Päris hea sai.
Hindaja 10.dets 2010 23:04
SUPERhea:Y
Johanna 28.nov 2010 18:46
Hetkel veel keeksi lõpptulemust ei tea, kuid lõhna ja välimuse järgi tundub küpsetis imehea (keeks hetkel ahjus).
söögiproff 07.okt 2010 19:51
Sain keeksi paar tundi tagasi valmis ja olen tulemusega väga rahul. Keeks on parajalt magus, parajalt mahlane. Kuna ei teinud glasuuri, siis järgmine kord paneksin keeksi sisse 100g ?okolaadi asemel 200g. Tass kanget kohvi või külma piima sobib küpsetise kõrvale ideaalselt!
kk. 12.aug 2010 15:34
just hetkel on ahjus ja niii hea lõhn tuleb sealt.. tahaks juba süüa. ;)
ina 06.aug 2010 11:07
ina pakkusin juurde mustikaid vahtrasiirupiga.
meggy 14.märts 2010 23:31
minu tavaline glauur on kakao, tuhksuhkur ja või segatud , loomulikult kuumutatud ka, lisan sortsu kanget musta kohvi lisaks, jääb kreemjas ja mõnus.
Riina 05.märts 2010 13:22
Minu keeks tuli väga maitsev ja mahlane, taignasse sulatasin ka ?okolaadi ära. Glasuuriks sulatasin tumeda mandli?okolaadi ja võid ei pannud. Tegin selle keeksi tupperware ümmarguses silikoonvormis.
Mmmerlekas 28.veeb 2010 22:02
Niikui ma ahju ukse kinni lõin nägin seda sidrunit kapi peal, mille mahl taignasse panemata jäi :D Sellest hoolimatta oli väga maitsev. Tainast oli nii palju, et minu pilikku keeksivormi küll ära ei mahtunud, tegin siis muffinivormides ka veel :H
minaise 08.jaan 2010 22:28
tegin ka, maitses hästi. Ei olnud kuiv, aga sai teine mul liigse kakao sisse uhamisega väheke magus, nii et sõin poolmagusa pohlamoosiga ja oli täpselt paras:)
ghki 28.dets 2009 09:17
Väga mõnus, ei olnud sugugi kuiv. Pähkleid panin vist isegi rohkem, kui retseptis ette nähtud ja glasuuri ka ei teinud, aga ikkagi oli super!
mari 23.dets 2009 11:51
keeks ongi kuiv
kalev1989 22.dets 2009 19:57
mgus suutäis nämma:P
miia 21.dets 2009 02:36
kuiv on. kohe täitsa kuiv..
marjuu 19.dets 2009 11:49
mega hea
mann 19.dets 2009 11:49
olen teind mega hea
1