Küpsetised

Pariisi saiad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Lia Virkus
Vanillikreemitäidis ning sulavõisse ja suhkrusse kastetud pealispind teeb saiad iseäranis maitsvaks.
Kogus: 1 portsjon
Alusta vanillikreemi tegemisest. Mõõda kõik kreemiained va vanillsuhkur, kastrulisse. Keeda vaiksel tulel pidevalt vispeldades, kuni kreem pakseneb. Maitsesta vanillsuhkruga ja jahuta.
Taina valmistamiseks hõõru pärm soola ja vähese suhkruga vedelaks. Sulata kastrulis või ja kalla juurde piim. Lase vedelikul käesoojaks jahtuda ning lisa see pärmisegule. Pane juurde ülejäänud suhkur, muna ja enamik jahust, sõtku siidiseks tainaks ning tõsta jahuga ülepuistatud lauale. Jaga tainas neljaks ning rulli iga osa nelinurgaks. Lõika need väikesteks, umbes 8cm x 8cm suurusteks ruutudeks. Pane igale ruudule 1 tl vanillikreemi. Tõsta tainanurgad peale nii, et kreem ei voola välja. Aseta tükid pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, liitekoht allpool. Lase rätiku alla kerkida umbes 1 tund. Küpseta 225-kraadises ahjus 15-16 minutit (pöördõhurežiimil 5-6 minutit) või kuni saiakesed on kuldpruunid, lase veidi jahtuda. Kasta pealispind sulavõisse ja seejärel suhkrusse.
Kogustest valmib 30 saiakest.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 14.märts 2010 15:38
Mul jäi nagu tellitult tänasest pärmitainast ja eilsest vanillikastmest veerand üle, täna siis panin need kaks kokku ja maitsvad saiakesed tulid. Sulavõis ma neid veeretama ei hakanud, aga tuhksuhkrut raputasin peale ja väga head olid.
neyu 07.jaan 2010 12:59
Tõeliselt maitsvad saiad:P Peale küpsetamist kata need kindlasti või ja suhkruga, ära karda - need ei saa liialt magusad!:A
1