Küpsetised

Rullkõrvitsasai

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Heivi Peterson
See pehme sai saab ilusa värvi, loomuliku magususe ja erilise mahlakuse riivitud suvikõrvitsalt. Sai on tänu kõrvitsale vitamiinirikas ning tänu täisteranisujahule ka kiudainerikas.
Kogus: 1 portsjon
1. Pane ahi 175 °C juurde sooja. Vooderda pooleteiseliitrine ahjuvorm küpsetuspaberiga.
2. Riivi rullkõrvits ja pane sõelale 15 minutiks nõrguma. Seejärel tõsta kõrvits kahekordse majapidamispaberi vahele ning suru kergelt, et ülejäänud vedelik sellesse imenduks. Aseta kõrvits kaussi.
3. Vahusta kergelt munavalged ja lisa nõrutatud rullkõrvitsale. Lisa ka suhkur, piim ja õli ning sega korralikult.
4. Sega omavahel täistera- ja nisujahu, söögisooda, kaneel ja küpsetuspulber. Seejärel sega kuivained kõrvitsasegu hulka.
5. Tõsta tainas ettevalmistatud ahjuvormi ning küpseta 35–40 minutit ehk kuni sai on kuldpruun. Võid proovida küpsust ka tikuga – sai on valmis, kui sellesse pistetud tikk jääb kuivaks.
6. Jahuta 10 minutit vormis. Tõsta välja ja lase enne serveerimist täielikult jahtuda.
Kogustest valmib 1 väiksem sai (16 viilu)
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Brüleekreem 30.aug 2012 15:59
Võib-olla on asi selles, et olin piima asemel sunnitud vett kasutama ja täisteranisujahu ka polnud käepärast, kuid saia maitse oli suti tuim (ja minu joks liiga magus). Hea mahlane oli küll.
kp 15.jaan 2012 13:04
Kasutasin üksnes täisterajahu, seetõttu jäi natuke liiga murenev. Maitses väga hästi, iseäranis soojalt ja külma piimaga. nämmm
supraas 10.nov 2011 19:39
:P mega hea
supraas 10.nov 2011 19:38
tohutult hea
siirikirikal 12.okt 2011 13:49
sinivares: heal lapsel on palju nimesid :) Rullkõrvits ehk kabat?okk ehk melonkõrvits.
sinivares 12.okt 2011 13:22
Vabandage palun - misasi on RULLKÕRVITS? :O
hindaja 03.märts 2011 13:43
:S pööraselt :Y head raamatud ;) peate lugema
hindaja 03.märts 2011 13:42
:P viib lausa keele alla
1