Küpsetised

Vanaema Ehda peokringel

Keskmine hinne: 3.15 Allikas: Vanaemade kokaraamat
Seda kringlit tehti tihti ja erinevatel põhjustel. Küll sünnipäevaks, küll jõulu- ja vana-aastaõhtuks. Tainas kerkis kiirelt ja küllap seetõttu oligi lemmik. Šokolaadikatet pidi alati rohkem keetma, sest väikeste abiliste näpud tahtsid potipõhjast ikka ülejääki limpsida.
Kogus: 15 portsjonit
Suhkur, munarebud, pärm ja sool hõõruda läbi, nii et muna kergelt vahutab. Segada juurde soe piim. Sõtkuda järk-järgult hulka jahu. Tainas peab jääma pehme – selline, mis käte küljest lahti ei löö, vaid on üsna kleepuv. Jahuga vaheldumisi lisada ka sulavõi. Valmis tainal lasta kerkida 20 minutit soojas kohas.
Rullida tainas lauale, pannes jahu alla veidi rohkem kui tavaliselt.
Määrida sulavõiga, puistata peale suhkrut, kaneeli ja rosinaid. Rullida kokku ning vormida ümmarguseks kringliks. Küpsetada 200kraadises ahjus 40–45 minutit ehk kuni pealispind on kuldpruun. Ahjuust algul avada ei tohi. Lõpus võib, et puutikuga katsuda, kas kringel on läbi küpsenud.
Glasuuri jaoks segada ained omavahel ning keeta pidevalt segades tasasel tulel 5–10 minutit. Määrida glasuur kringlile.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 16.mai 2016 09:54
Kringli juures on kerkimine üks võtmehetkedest. Loodetavasti saate siit lingilt abi: http://toidutare.ee/-
foorum/alafoorumi-
d/k%C3%BCpsetami-
ne/175D/#Kringel
Kerli 14.mai 2016 13:21
Tere mis võib valesti olla ,et kringel pärast ära vajub? Olen proovinud ka nõnda ,et ahju ust lahti enne ei tee kui välja võtmis aeg aga ikka vajub ära.
Diana 27.märts 2015 14:11
Tegin ka ja supeeer! Ainult glasuuri tegin topelt koguse :)
gerli 08.nov 2014 14:31
Väga hea kringel, soovitan :)
Siiri Kirikal 19.juuli 2013 16:22
Jah, pärmi kogus on õige... Tõsi nüüd on, et väga hea jahu ja tainale kerkimiseks soodsate tingimuste korral piisab ka 50 g pärmist.
Eve 19.juuli 2013 09:49
Kas tõesti pärmi 75g, sellisele kogusele ?????
kerli 01.veeb 2013 18:03
Väga hea, pehme ning õhuline taigen tuleb! Soovitan soojalt!
Juss 05.jaan 2013 15:15
Ahjus peab olema tõesti vaid 15 kuni 20 minutit.
krissu29 02.dets 2012 12:28
Tegin ka ja väga maitsev, tuleb umbes 1,2 kilone.
Erika 30.nov 2012 20:58
Kui suur/raske kringel sellest antud retseptist välja tuleb?
muskavuska 28.okt 2012 08:50
Taigen kerkib, vaatame mis välja tuleb...emotsioonid on igatahes head:)
muskavuska 28.okt 2012 08:50
Taigen kerkib, vaatame mis välja tuleb...emotsioonid on igatahes head:)
Joosep 23.apr 2012 07:58
Kringel väga hea, aga 40min tundub küll tõesti palju, mul sai juba 15min valmis
Jaanika 19.apr 2012 18:31
Tänud, siirikirikal, kringel juba ahjus :)
siirikirikal 19.apr 2012 09:01
Kuna pärmitainas on jahu koostis sõltuvalt selle sõredusest ja kleepvalgu sisaldusest alati vahemikuna antud, siis ültäpset kogust on raske öelda. Retseptis on aga mõeldud 250 ml - ehk siis triiki täis klaasi.
Jaanika 19.apr 2012 07:34
Kas klaas on 200 või 250 ml?
Siiri Kirikal 06.jaan 2012 10:07
rime: õige jutt. Pool kuni tund soojas kohas rätiku all kerkimist teeks kringli kohevamaks küll.
rime 05.jaan 2012 23:47
Kas peale põimimist ja enne ahjupanekut ei ole vaja kringlil veel kerkida lasta ?
aiki 05.jaan 2012 19:20
lihtne,kiie ja maitsev kringel,julgen soovitada! Mina lisasin ka õunu veel.
Annz00 30.dets 2011 12:41
Mul küll plaan järgi proovida:). Pealegi Rihann sugustel ei pruugi üldse nii hea taigen tulla, kui oma halba emotsioone levitab ka taignateo ajal, öeldakse, et taigen tundvat ära inimese hetke tuju:).
evelin 28.dets 2011 22:24
SUPER HEA! :Y :) Olen korduvalt teinud ja mu pere ootab igal laupäeval kringlit.
Kertu Kaljuveer 14.okt 2011 21:18
Suurepärane kringel. Panin veel õunatükke ka vahele. Järgmine kord leotan rosinad enne pehmeks, panen kaneeli täidise sisse rohkem ja glasuuri teen tuhksuhkrust. Mina sain küll sooja glasuuri soojale kringlile panna. Oli piisavalt paks ja ei voolanud kuhugi.
Trintsik 20.aug 2011 14:33
Väga hea :) Tupperware kaussi kasutades ei pea käsi määrima
lilleke82 24.juuli 2011 16:42
Tegin täna seda kringlit ja tuli väga hea.Retsept on ka väga lihtne ja kiiresti saab valmis.
siirikirikal 04.mai 2011 11:38
Täiesti algaja: siin on mõeldud presspärmi, seda ehedat.
12