Küpsetised

Ürdisepik

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Pehme, sõmer ja ürdine sepik sobib nii hommikusöögilauale kui ka supi, pajaroa ja salati kõrvale.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + 1,5-2 tundi kerkimiseks + 15-20 minutit ahjus

Kogus: 1 portsjon
Lahusta pärm toasoojas vees. Lisa fariinsuhkur, sool ja ürdisegu. Sega hulka odrajahu. Sõtku juurde nisujahu ja seejärel toasoe või. Lase 1-1,5 tundi kerkida.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Jaga tainas kaheks osaks, tõsta ahjuplaadile ja vormi õhukesed pätsid. Lase kerkida pool tundi ja suru näpuga augud sisse.
Raputa peale hakitud rosmariini ja soolahelbeid ning piserda oliiviõli. Küpseta 225-kraadises ahjus 15-20 minutit.
Kogustest valmib 2 pätsi.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
TiTu 03.apr 2012 16:23
Suurepärase maitsega tuli. Kasutasin ürtidest Vahemere ürdisegu ning basiilikut. Nisujahu panin 8 dl. Muidu oleks küll liiast olnud.
Brüleekreem 05.jaan 2011 13:41
Jäi kuidagi tuim ja suti nätske. Aga asi ei pruugi olla retseptis, vaid tegijas. Järjekordne näide selle kohta, et pärmitainas pole minu rida.
1