Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Ürdisepik

Küpsetised

Ürdisepik

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pehme, sõmer ja ürdine sepik sobib nii hommikusöögilauale kui ka supi, pajaroa ja salati kõrvale.

üle 60 min

20 minutit + 1,5-2 tundi kerkimiseks + 15-20 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
100 g pärm
5 dl vesi
2 spl Fariinsuhkur
1 spl sool
1 -2 spl kuivatatud ürdid (nt pune, basiilik, rosmariin)
3 dl odrajahu
11 dl nisujahu
70 g või
PEALE
rosmariinioksi
soolahelbeid
oliiviõli
Lahusta pärm toasoojas vees. Lisa fariinsuhkur, sool ja ürdisegu. Sega hulka odrajahu. Sõtku juurde nisujahu ja seejärel toasoe või. Lase 1-1,5 tundi kerkida.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Jaga tainas kaheks osaks, tõsta ahjuplaadile ja vormi õhukesed pätsid. Lase kerkida pool tundi ja suru näpuga augud sisse.
Raputa peale hakitud rosmariini ja soolahelbeid ning piserda oliiviõli. Küpseta 225-kraadises ahjus 15-20 minutit.
Kogustest valmib 2 pätsi.

KOMMENTAARID

TiTu 03.apr 2012 16:23
Suurepärase maitsega tuli. Kasutasin ürtidest Vahemere ürdisegu ning basiilikut. Nisujahu panin 8 dl. Muidu oleks küll liiast olnud.
Brüleekreem 05.jaan 2011 13:41
Jäi kuidagi tuim ja suti nätske. Aga asi ei pruugi olla retseptis, vaid tegijas. Järjekordne näide selle kohta, et pärmitainas pole minu rida.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes