Küpsetised

Roqueforti juustu pirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Pirukas, mis on mõeldud eelkõige neile, kellele maitseb sinihallitusjuust. Roqueforti juust annab eriti tugeva maitse, mahedama maitse saamiseks kasuta näiteks Gorgonzola dolce juustu, mis on kreemjama konsistentsiga.
Valmistusaeg: 40-60 min

25 minutit + 30 minutit ahjus

Kogus: 8 portsjonit
Sega jahu ja sool. Näpi hulka külm või ja sega purutaoliseks massiks. Sega munakollane ja vesi, vala taina hulka ja sega kiirelt ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Sega toorjuust ja vahustamata koor. Klopi hulka munad, sega sisse murendatud sinihallitusjuust ja murulauk. Maitsesta musta pipraga.
Rulli tainas laiali ja vooderda sellega 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred. Aseta fooliumiriba vormi servadesse, et need küpsemise ajal alla ei vajuks. Eelküpseta põhja 225-kraadises ahjus 5 minutit. Eemalda foolium, vala põhjale täidis ja murenda peale kreeka pähklid. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 25–30 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa