Küpsetised

Jõhvikakeeks

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Brändis või konjakis leotatud jõhvikad teevad sellest keeksist ehtsa jõulumaiuse. Kes alkoholi kasutada ei soovi, võib kuivatatud jõhvikaid leotada näiteks õunamahlas.
Valmistusaeg: üle 60 min

25 minutit + vähemalt 5 tundi maitsestumiseks + 50 minutit ahjus

Kogus: 1 portsjon
Sega omavahel kuivatatud jõhvikad ja brändi või konjak. Lase maitsestuda 5 tundi kuni üleöö. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa pidevalt kloppides ükshaaval munad ja munakollane. Ühenda jahu, küpsetuspulber,
sool ja riivitud apelsinikoor ning sega kuivained või-munavahu hulka. Lisa tainale ka 2 sl apelsinimahla ja jõhvikad, sega ühtlaseks. Vooderda pikliku keeksivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad võiga. Vala tainas vormi. Katte tarvis näpi tükeldatud või, jahu, sool, fariinsuhkur ja kaneel ühtlaseks puruks ning pudista tainale. Küpseta keeksi 160kraadises ahjus 50 minutit. Kontrolli tikuga küpsust!
Lase 15 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
lehmiine 21.dets 2010 11:55
Mulle ei maitsenud.
1