Küpsetised

Mahlane õunapirukas

Keskmine hinne: 3.63 Autor: Eva Palu
Õunarohke pirukas valmib käepärastest toorainetest. Serveeri pirukaseibi jäätise või vanillikreemiga.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
Näpi külmad võitükid jahu, 1 spl suhkru ja näpuotsatäie soolaga. Kui segu on sõmeraks muutumas, lisa hapukoor ja sõtku kätega kiirelt ühtlaseks tainamassiks. Pane umbes tunniks ajaks külmkappi seisma.
Koori õunad ja tükelda. Kui kasutad kõvasid õunu (näiteks "Granny Smith" sorti), hauta neid pannil, kuhu lisa 50 g võid ja 3 spl suhkrut umbes 5-7 minutit. Sega õunad 1 tl kaneeli ja vastavalt õunasegu oma maitsele kuni 2 spl suhkruga ning pane ootele.
Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks, ristküliku kujuliseks tükiks. Tõsta õunatäidis taina keskele pikliku ribana ja peida kahelt poolt taina sisse. Näpi piruka otsad kinni ja tõsta ahjuplaadile nii, et piruka lõikepind jääb alla. Torka kahvliga pirukale õhuaugud sisse ning pintselda pirukat pealt piimaga. Puista üle 1 spl suhkruga. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 25 minutit. Ahjust võttes lase pirukal 15 minutit jahtuda ja asu sööma.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Keekz 07.veeb 2014 19:28
Super retsept! Jõulude ajal tegin väga palju kordi seda pirukat.
tsarinna 08.jaan 2012 20:28
Tõesti maitsev pirukas, meie pere teeb juba teist päeva järjest sama pirukat ;)
Margit 06.okt 2011 15:40
Mina lisasin õunte vahele veel rosinaid! Kahjuks selle aja järgi,mis siin antud,jäi altpoolt taigen eriti toores:(
Merje Maripuu 21.apr 2011 17:59
Tainas oli kleepuv ja seda raske tõsta ahjuplaadile. Teinekorra puhul on mõte küpsetuspaberil rullida ja sellega tõsta. Lõpptulemus on nii superhea pirukas. Krõbeda piruka sulanud jäätisega on mõnuss einestada.Panen 5 .
Kati 09.märts 2011 22:24
Väga maitsev! Panin ka suhkrut ja kaneeli natukene rohkem ja tänu eelnevale kommentaarile rullisin kahe küpsetuspaberi vahel, muidu oleks küll jah suhteliselt võimatu olnud, sest väga jahust ka ei tahtnud ja kleepuv on see tainas ikka väga :) Aga muidu väga väga hea tuli küll!
K. 28.jaan 2011 12:25
Tõeliselt maitsev ja krõbe pirukas! Sai ühe õhtuga otsa ja järgmisel päeval nõuti uut. Panin ainult suhkrut topelt - muidu tundus tainas liialt mage. Väike miinus on see, et tainast on rullitult paha pirukaks vormida. Rullimisel kasutage palju jahu (ka spets alusel) või rullige küpsetuspaberil, siis saate taigna kätte. Ah jaa, mõned rosinad sobivad ka pirukasse suurepäraselt!
1