Küpsetised

Ahjukotletid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Anni Arro
Kotletid tahavad nn taina kloppimist ja lisaks pannil pruunistamisele ka ahjus üleküpsetamist. Siis saab kotletist õige kotleti.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Esiteks koori ja viiluta pastinaagid ning aseta kaanega ahjupotti. Lisa pressitud küüslauk, paar rosmariinioksa, soola ja oliiviõli. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta pastinaagid ilma kaaneta poolpehmeks. See võtab umbes 30 minutit. Leota seeni pool tundi vees, siis pigista vesi välja ja haki. Sega kokku hakklihad, hakitud küüslauk ja sibul, muna, pune ja seened. Leota sepik piimas pehmeks ja murenda sepik segu hulka. Klopi ja sega tainast, kuni vedelik on lihasegusse imendunud. Maitsesta soola ja pipraga ning jäta 10 minutiks tõmbama. Vormi hakklihast väikesed kotletid, veereta jahust läbi ja pruunista pannil ühtlaselt kuldseks. Kui pastinaagid on selle aja peale valmis, võid kotletid kohe pastinaakide peale asetada. Kui kõik kotletid on praetud ja ahjupotti asetatud, vala peale vein ja pane potile kaas peale. Keera ahju kuumus 170 kraadi peale ja küpseta kotlette umbes 30 minutit. Kui soovid pisut pruunimaid kotlette, siis küpseta rooga viimased 5 minutit ilma kaaneta. Need kotletid on võrratult mahlased ja mõnusalt
”puravikulised”. Kartulipudruga süües täitsa taevalikud!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kiizu 06.juuli 2011 14:13
Oivaline , aga kogus oli minu pere jaoks liiga suur , järgmine kord lisan vähem toiduaineid .
1