Küpsetised

Rohelise tee kook apelsiniga

Keskmine hinne: 3.75 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Eva Palu valmistas aasiahõngulise koogi tähistamaks algavat Hiina kalendri uut kassiaastat. Mõrkjas rohelise tee pulbriga täiendatud koogipõhjas värskendab maitsepaletti apelsin, magusust lisab apelsinisiirup ja kokku sätib asja mahe kohupiimakiht.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Klopi munad suhkru ja riivitud apelsinikoorega lahti. Lisa õli, omavahel eelnevalt segatud kuivained ja kõige lõpus hapukoor. Kalla tainas 24 cm-se läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus ca 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Aseta jahtuma.
2. Vahepeal valmista apelsinisiirup. Selleks pigista apelsinist välja mahl, sega 3 spl suhkruga ja aseta potiga tulele. Keeda vedelikku umbes 3-4 minutit, kuni kolmandik vedeliku mahust on aurustunud. Lõika kook horisontaalselt pooleks ja niisuta koogipõhjad valminud siirupiga.
3. Sulata valge šokolaad ja sega kohupiimaga. Määri see alumisele koogipõhjale ja tõsta peale teine koogikiht.
4. Katteks rulli nüüd kahe toidukile vahel lahti martsipan nii, et see kataks ära koogi pealse ja ääred. Suurust saad koogivormi abiga kontrollida. Tõsta kile ja tainarulli abiga martsipaniketas koogile. Lõika ära üleliigsed servad ning "värvi" need peedimahlaga roosaks, peedimahla martsipani sisse sõtkudes. Kui peedimahl muudab martsipani liiga vedelaks, lisa tuhksuhkurt. Rulli roosa martsipan, samuti kahe toidukile vahel, lahti. Valmista kassikäpa-kujulised šabloonid, lõika "käpad" martsipanist terava noaga välja ning aseta koogile.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
VivalaCuba 17.märts 2011 10:55
Proovisin ära. Nüüd kommentaarid: üldiselt polnud viga, aga tsipa kuiv jäi. Matcha pulbrit ei hakanud isegi otsima, tegin ilma. Teistkordsel proovimisel täiendasin-
täiustasin natuke - lisasin koogitainale kakaopulbrit, et saada pruun põhi, apelsini viljaliha purustasin köögikombainis ja siis keetsin koos suhkruga, aga 1 apelsini asemel kasutasin 1,5 apelsini. Koogipõhja lõikasin 3-ks ning vastavalt kasutasin ka natuke rohkem kohupiimakreemi. Lõpetuseks kasutasin koogi katmisel natuke rohkem martsipani (sellegi eest pidin lastega "võitlema, et käest ära ei söödaks";)). Tulemusega jäin rahule.
... 14.veeb 2011 17:43
päris nõrgad hambad siis....
LadyLill 13.veeb 2011 13:24
Ma ei soovita !:T minu lapsel oli sünni päev ja se kook oli nii kõva et üks tüdruk hammustas ja ta hammas läks pooleks :T
LadyLill 13.veeb 2011 13:24
Ma ei soovita !:T minu lapsel oli sünni päev ja se kook oli nii kõva et üks tüdruk hammustas ja ta hammas läks pooleks :T
M-L 03.veeb 2011 19:57
Väga huvitav:) Liiga kõrge hinna tõttu loobusin Matcha-pulbrist. Huvi pärast lisasin suti tavalise tee puru. Eks näeb, mis välja tuleb:D Martsipaniga tegin esimest korda üldse katsetust. Veel väga kenasti ei jäänud, aga lasi end üllatavalt kergelt rullida.
neyu 02.veeb 2011 16:03
Pärnus on vahetevahel Piccadilly´s seda ;)
Kokkavtudeng 02.veeb 2011 14:29
Kust saab matchat osta? Tartus või Pärnus näiteks?
1