Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Rohelise tee kook apelsiniga

Küpsetised

Rohelise tee kook apelsiniga

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Eva Palu valmistas aasiahõngulise koogi tähistamaks algavat Hiina kalendri uut kassiaastat. Mõrkjas rohelise tee pulbriga täiendatud koogipõhjas värskendab maitsepaletti apelsin, magusust lisab apelsinisiirup ja kokku sätib asja mahe kohupiimakiht.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur
1 tk Apelsinikoor
1 dl Rapsiõli
3.5 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Matcha
1 näpuotsatäis Sool
2 dl Hapukoor
KREEM
400 g Kohupiim
100 g Valge šokolaad
Apelsinisiirup
APELSINISIIRUP
1 tk Apelsin (värskelt pressitud mahl)
3 spl Suhkur
KATE
300 g Martsipan
0.5 tl Peedimahl
1 spl Tuhksuhkur
1. Klopi munad suhkru ja riivitud apelsinikoorega lahti. Lisa õli, omavahel eelnevalt segatud kuivained ja kõige lõpus hapukoor. Kalla tainas 24 cm-se läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus ca 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Aseta jahtuma.
2. Vahepeal valmista apelsinisiirup. Selleks pigista apelsinist välja mahl, sega 3 spl suhkruga ja aseta potiga tulele. Keeda vedelikku umbes 3-4 minutit, kuni kolmandik vedeliku mahust on aurustunud. Lõika kook horisontaalselt pooleks ja niisuta koogipõhjad valminud siirupiga.
3. Sulata valge šokolaad ja sega kohupiimaga. Määri see alumisele koogipõhjale ja tõsta peale teine koogikiht.
4. Katteks rulli nüüd kahe toidukile vahel lahti martsipan nii, et see kataks ära koogi pealse ja ääred. Suurust saad koogivormi abiga kontrollida. Tõsta kile ja tainarulli abiga martsipaniketas koogile. Lõika ära üleliigsed servad ning "värvi" need peedimahlaga roosaks, peedimahla martsipani sisse sõtkudes. Kui peedimahl muudab martsipani liiga vedelaks, lisa tuhksuhkurt. Rulli roosa martsipan, samuti kahe toidukile vahel, lahti. Valmista kassikäpa-kujulised šabloonid, lõika "käpad" martsipanist terava noaga välja ning aseta koogile.
 

KOMMENTAARID

VivalaCuba 17.märts 2011 10:55
Proovisin ära. Nüüd kommentaarid: üldiselt polnud viga, aga tsipa kuiv jäi. Matcha pulbrit ei hakanud isegi otsima, tegin ilma. Teistkordsel proovimisel täiendasin-
täiustasin natuke - lisasin koogitainale kakaopulbrit, et saada pruun põhi, apelsini viljaliha purustasin köögikombainis ja siis keetsin koos suhkruga, aga 1 apelsini asemel kasutasin 1,5 apelsini. Koogipõhja lõikasin 3-ks ning vastavalt kasutasin ka natuke rohkem kohupiimakreemi. Lõpetuseks kasutasin koogi katmisel natuke rohkem martsipani (sellegi eest pidin lastega "võitlema, et käest ära ei söödaks";)). Tulemusega jäin rahule.
... 14.veeb 2011 17:43
päris nõrgad hambad siis....
LadyLill 13.veeb 2011 13:24
Ma ei soovita !:T minu lapsel oli sünni päev ja se kook oli nii kõva et üks tüdruk hammustas ja ta hammas läks pooleks :T
LadyLill 13.veeb 2011 13:24
Ma ei soovita !:T minu lapsel oli sünni päev ja se kook oli nii kõva et üks tüdruk hammustas ja ta hammas läks pooleks :T
M-L 03.veeb 2011 19:57
Väga huvitav:) Liiga kõrge hinna tõttu loobusin Matcha-pulbrist. Huvi pärast lisasin suti tavalise tee puru. Eks näeb, mis välja tuleb:D Martsipaniga tegin esimest korda üldse katsetust. Veel väga kenasti ei jäänud, aga lasi end üllatavalt kergelt rullida.
neyu 02.veeb 2011 16:03
Pärnus on vahetevahel Piccadilly´s seda ;)
Kokkavtudeng 02.veeb 2011 14:29
Kust saab matchat osta? Tartus või Pärnus näiteks?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke