Küpsetised

Kook vabariigi auks

Keskmine hinne: 3.38 Autor: Eva Palu
Selle nädala koogimeistri loomingut innustas meie ilus trikoloorne lipp.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Purusta küpsised pulbriks ja sega sulatatud võiga. Suru see 20x20 cm
läbimõõduga koogivormi põhja. Pane ootele.
2. Sega toorjuust 1 dl suhkru, 2 munakollase ja 1 terve munaga. Vala täidis küpsistest koogipõhjale ja aseta 165-kraadisesse ahju (kuhu on asetatud ka veevann niiskuse hoidmiseks) 30 minutiks küpsema.
3. Sega hapukoor 2 spl suhkruga ja kalla see küpsenud täidisele, pane kook
veel 7 minutiks ahju, kuniks hapukoorekiht on hüübinud.
4. Jahuta kooki esmalt ahjus, lülitades ahi välja ja jättes ukse veidi paokile. Edasi jahuta kooki toatemperatuuril.
5. Glasuuriks kuumuta pliidil koor keemiseni, tõsta tulelt ja lisa
šokolaad. Sega kuniks šokolaad on sulanud ja segu ühtlane. Kalla
koogile ja silu noaga pealt ühtlaseks. Aseta jahedasse tahenema.
Kaunista mustikate ja šokolaadilaastudega ning lõika ruudukujulisteks
tükkideks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kristi 17.märts 2016 12:19
See on läbi aegade parim toorjuustukook mida ma saanud olen!
virsik1 29.veeb 2012 13:18
Tegin ka koogi ära,väga hea sai.Probleem tekkis koogi kättesaamisega vormist,mis ei olnud lahtikäiv vorm vaid nagu retsepis kirjas 20*20.
Kat 27.veeb 2012 12:19
Margit, toorjuustumass tuleb jah küpsisegule peale valada ja alles siis ahju panna, mitte eraldi küpsetada. :)
mai 31.dets 2011 19:31
Väga hea kook! :A
Kerli 30.mai 2011 22:21
Lihtsalt super hea kook!
ann019 12.mai 2011 17:26
Tõeline kookide kuningas! Selles koogis on kõik, mis ühes koogis peab olema. Lihtsus, super maitsed, imeline tekstuur, rääkimata värvidest. ( panin peale siniliilia õied, mis süüa küll ei kõlvanud aga silmal oli ilus vaadata ). Parim, mis minu ahjust tulnud. Ja uskuge sealt tuleb häid asju:) Suured tänud imelise elamuse eest. Proovige julgesti! Ah, jaa ideaalne vorm on 20 - 22 cm.
Laura 08.mai 2011 05:28
Väga, väga hea kook on, 24.02 tegin. Lapsed, kes muidu kooke ei taha, sõid isuga. Nüüd läks uni ära, alustan varakult kallile emmele emadepäeva koogi tegemisega.
Lisandra 25.märts 2011 11:16
Väga hea kook! soovitan!
tydruk321 19.märts 2011 11:09
minule toorjuustu koogid eriti ei maitse niisiis asendasin toorjuustu kohupiimaga ja supppper...viimne kui üks külaline küsis retsepti ka...see retsept läheb kindlasti minu lemmikute juurde
Brüleekreem 06.märts 2011 12:11
Tõeliselt hea.
Angela 05.märts 2011 20:54
Kasutasin toorjuustu asemel Ricotta kodust kohupiimakreemi, sai suussulav kook!
Kaku6 05.märts 2011 17:04
´Tõesti väga hea kook, meie perel sai väga kiirelt otsa. Mõtlen, et peaks juba kordama.
kevadlilleke 01.märts 2011 14:09
Tegin samuti seda kooki ja tuli päris hea. Kuid veidi õhuke ju siis vorm oleks 24 cm olema. Peale ma ?okolaadi ei pannud, vaid tumeda ?okolaaadilaastud. Usun, et kui toorjuustu kreemi sisse veidi (täiskasvanutele) veidi Vana- Tallinnna likööri lisada annaks samuti hea meki.
Harmoni 27.veeb 2011 15:42
Tegin ka seda kooki. Asendasin pool toorjuustu kogust kohupiimakreemiga. hapukoore lisamisel unustasin ahju 15 minutiks. Aga kuna kuumus oli 165, siis mingit kahju sellest küll ei sündinud. Kook oli väga maitsev ja lihtne teha. Aitäh retsepti eest!
Mufalda 27.veeb 2011 15:34
Väga lihtne teha ja maitsev. Mul oli veidi väiksem vorm, seega küpsiste koguse jätsin samaks, aga täidise koguseid vähendasin natuke.
Eveliinu19 25.veeb 2011 14:24
Väga nämma kook oli :)
Tiraam 25.veeb 2011 09:58
Kristallsuhur on tavaline lauasuhkur! Kook oli tõesti maitsev, kuigi mina panin põhja jaoks natuke rohkem küpsist ja natuke rohkem võid, sest antud kogus ei katnud mul päris hästi lahtikäivat vormi ära. Mustikad lasin ennem ära sulada ja siis peale ja need tegid koogi väga maitvaks, sobisid ideaalselt. Kook oli igati mahlane ja maitsev ;) Minu meelest oli ka koogi tegemine ülilihtne ja väga vähe vaeva nõudev..
pärnaõis 25.veeb 2011 09:43
Sai eile kook ka ära maitstud. Väga hea tuli. Külmutatud mustikate asemel oleks paremad olnud kindlasti külmutamata mustikad, kuid nii oli ka väga maitsev. Kasutasin valget ?okolaadi ja mandlilaaste kaunistamisel. Soovitan seda kooki kindlasti proovida.
Triinolen 24.veeb 2011 19:21
tegin täna ja sõime ka täna. väga maitsev oli. vanaema ütles, et huvitav maitse kooslus. ei olnud eriti keeruline, kuigi käisin oma vea tõttu ja muude asjaoludel 4x poes, mida ma ei kommenteeriks... aga nalja sai!
Hindaja 24.veeb 2011 14:53
Ma ei saa aru, mis küll selles retseptis keerulist on, et selline kammajaa on tekkinud ühe lihtsa koogi tegemise ümber? Jumalukene, surud küpsisepuru põhja ja valad siis sinna peale täidise ja paned ahju. Pole siin retseptis ju ühtki lõiku puudu, tekst on arusaadav ja tegemine lihtne. Väga hea kook.
Siil 24.veeb 2011 13:43
Kas kindel ikka, et kristallsuhkur? selle tükid on ju nii suured...
margit 23.veeb 2011 22:12
No nii,kuna pidusöögid siis juba täna,sai kook ka ära proovitud!Supper kook pidupäevaks.Julgen edaspidi kindlasti kasutada ainult kohupiimapastat.Väga ,väga maitsev kook ja siiski valge ?okolaad laastudeks igati parim:)Toredat vabariigi aastapäeva!
pärnaõis 23.veeb 2011 19:22
Mina kasutasin ka valget ?okolaadi ning mandlilaaste. Kooki veel ise maitsenud ei ole, ootab külmikus hommikut.
margit 23.veeb 2011 12:34
Olen otsustanud,et ?okolaadi laastud peale panen valgest ?okolaadist,annab siiski lõbusama näo.Kõlab igavalt muidu kui tumedale ?okolaadi kreemile veel omakorda tumedad laastud lisada:D
margit 23.veeb 2011 12:22
Küpsetasin siis koogi valmis,võrratu tõesti,proovige ja te ei kahetse!Kaunistused lisan täna,kuna olin valed marjad ostnud,pakendil oli petlikult tumedad mammud,sees aga arooniad,kuid nagu ma aru saanud,et kaunistamine,kui kook valmis,nii et veel pole hilja:PKoogivormi katsin jällegi toidukilega ja külmkappi!Hommikul siis vaadates,kook missugune,kõik ilusti vormikas ja ikka tordi moodi.Täna juba plaanis meil pidulik õhtusöök,nii et annan kindlalt ka maitse suhtes teada.Usun,et viib keele alla:P:P:P
12