Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Apelsiniliha muhedate köögiviljadega

Küpsetised

Apelsiniliha muhedate köögiviljadega

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Apelsin pehmendab liha ja lisab ka veidi rasvarikkamale roale head maitsetasakaalu. Sea sisefilee asemel sobib sarnaselt küpsetada ka sea kaelaliha.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 tk Sea sisefilee
1 tk Sibul
2 tk Suvikõrvits (väike)
MAHLASEGU
2 dl apelsinimahl (värskelt pressitud)
2 spl Sidrunimahl (värskelt pressitud)
MAITSESEGU
1 tl Majoraan
2 tl Liha üldmaitseaine
1 tl Sool
1 spl Karamellsuhkur
1. Lõika sea sisefilee viiludeks ja pruunista mõlemalt poolt, aseta ahjuvormi. Vala lihale mahlasegu, puista peale maitsesegu ja viiludeks lõigatud sibul.
2. Hauta rooga ahjus 200 °C juures kuni liha on pehme. Selleks kulub 30-45 minutit.
3. Veerand tundi enne liha valmimist säti lihaviilude juurde suvikõrvitsatest lõigatud rattad. Neid võid soovi korral enne ahju panemist korraks sidrunimahlaga üle piserdada.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool