Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Porgandi-moonikakukesed

Küpsetised

Porgandi-moonikakukesed

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Kohevad muffinid sobivad nii kuuma tee kui caffe latte´ga.

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 tk Muna
1 dl Suhkur
100 g Või
1.5 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Ingver (riivitud)
2 dl Porgand (riivitud)
1 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
1 spl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 spl Mooniseemned
1. Vahusta munad suhkruga.
2. Sulata või ja lisa munavahu hulka.
3. Sega taina hulka kuivained ja riivitud ingver.
4. Koori ja riivi porgandid ning sega vanillisuhkru ja laimimahlaga.
5. Lisa taina hulka riivitud ja maitsestatud porgandid.
6. Tõsta tainas muffinivormidesse ja küpseta 225 kraadi juures umbes 15 minutit.
HEA TEADA: Kui tavaliselt peab muffinivorme täitma poolenisti, et jätta kerkimise ruumi, siis selle retsepti puhul võid vormid julgelt täis panna, sest tainas eriti ei kerki.
NIPP: Laimi võid asendada ka sidruniga, kuid siis piirdu poole sidruni mahlaga.

KOMMENTAARID

Marit 30.märts 2011 09:00
Ma paneks suhkurt isegi tsipa rohkem, aga muidu väga mahlased ja maitsvad. Minul küll kerkisid ahjus, kuid küpsetuspulbri puudumisel kasutasin sidrunhapet ja soodat. Äkki see mõjutas. Ning või asemel panin kookosrasva hoopis. Väga maitsvad ja lihtne valmistada.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes