Küpsetised

Suur puuviljatort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Tiina Lebane
Kui kasutad koogipõhja küpsetamiseks kõrge servaga ahjuvormi, saad kohupiimatäidise ja puuviljakatte valmistada samasse vormi. Nii on mugav torti ka külakostiks kaasa võtta. Puuviljakatteks sobivad nii värsked kui konserveeritud puuviljad.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Põhja valmistamiseks vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks ja sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ja kartulitärklis. Vala tainas suuremasse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Jahuta põhi ja immuta mahlaga.
2. Täidise valmistamiseks sega omavahel õunamoos ja kohupiimakreem ning maitsesta vanillsuhkuruga. Vahusta koor, sega kohupiimakreemiga ja jaga segu ühtlaselt põhjale.
3. Katte tegemiseks valmista kõigepealt ette puuviljad: nõruta ananassid, eralda viinamarjad kobaratest, lõika ploomid, nektariinid või õunad õhukesteks viiludeks. Aseta eri värvi puuviljatükid ja -sektorid tordile nii, et tekiks värvilised kujundid.
4. Kõige lõpuks valmista tarretisekiht. Lase vesi keema, klopi hulka tarretisesuhkur ja keeda segu umbes 3 minuti. Seeejärel jahuta segu 3 minutit ja eemalda pinnale kerkinud vaht lusikaga. Vala tarretisevedelik peene joana tordile ja pane vähemalt kuueks tunniks külmkappi.
IDEE: Tordi põhjana võid kasutada ka rullbiskviidi lõike või valmis biskviidipõhja.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Annabel 21.aug 2011 15:21
Väga hea tort ! ;)
1