Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Tuline oavorm

Küpsetised

Tuline oavorm

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Parajalt vürtsise vormi tulisust annab tšilliga vähemaks või rohkemaks timmida.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 dl Polenta
1 tk Muna
4 dl Piim
120 g Juust (näiteks Edam, Gouda, Cheddar jne)
4 spl Koriander
2 tk Punane sibul (suuremad)
1 spl Õli
2 küünt Küüslauk
1 tk Tšilli (punane, tuline sort)
350 g Hakkliha
400 g Purustatud tomatid (1 purk)
2 spl Tomatipasta
240 g Konservoad
2.5 dl Köögiviljapuljong
Suhkur
Sool
0.5 tk Sidrun (mahl ja riivitud koor)
Sega omavahel hoolega läbi polenta, muna, piim, riivjuust ja 2 sl hakitud koriandrit. Maitsesta ja jäta 20 minutiks seisma. Samal ajal kuumuta pannil õlis hakitud sibulaid ja purustatud küüslauku 3–4 minutit, kuni need on pehmed. Lisa pool hakitud tšillist ja hakkliha, pruunista kergelt, lisa tomatikonserv, nõrutatud oad, tomatipüree, puljong, sidrunikoor ja -mahl ning ülejäänud hakitud koriander. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 15 min. Maitsesta soola ja suhkruga, vala vormi. Sega ülejäänud hakitud tšilli polenta hulka ja tõsta vormi. Küpseta grilli all 4–5 min kuldpruuniks või 225-kraadises ahjus 10-15 minutit.

KOMMENTAARID

annikav 06.mai 2012 20:56
Muidu on see aga supervorm! Üks mu aja lemmikutest. Teen aga ilma hakklihata, panen tofut hoopis ja on ülimalt hea.
annikav 28.märts 2012 22:53
Koostisosades pole sidrunit, aga juhendis on...??
Pille 14.apr 2011 18:34
Siin retseptis on kasutatud maisimannat e polentat. Selle nime all on seda ka meie kauplustes müügil.
Tiina 14.apr 2011 14:07
Vot ei mõista, kas roa valmistamiseks peab siis kasutama valmis Polentat või on siiski maisijahu vaja piima ja munaga segada?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool