Küpsetised

Kitsejuustu-kartulivorm

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kergelt pikantse maitsega vormi võib pakkuda liha- või kalaroa lisandiks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Lõika porru pooleks ja viiluta. Kuumuta 1 sl õlis 10 min keskmisel kuumusel, kuni on pehme ja hakkab pruunistuma. Võta pliidilt. Sega jahusse 2 sl piima. Klopi juurde ülejäänud piim, sool, pipar, riivitud muskaatpähkel ja hakitud küüslauk. Määri ahjuvorm õliga. Koori kartulid ja lõika üsna õhukesteks viiludeks. Laota pooled viilud vormi. Raputa peale porru ja kitsejuust. Vala peale pool piimasegust. Laota peale ülejäänud kartulid. Vala vormi ülejäänud piim. Kata fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 45 min. Eemalda foolium ja küpseta veel 25 min või kuni kartulid on pehmed. Sega riivsai parmesaniga, raputa vormile. Küpseta veel 15 min, kuni on krõbe ja kuldpruun. Võta ahjust, lase 10 min seista ja serveeri hakitud petersellilehtedega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa