Küpsetised

Suvikõrvitsa-peekonivorm

Keskmine hinne: 3.3 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kerge tervislik roog vajab vaid hakkimist ja segamist, seetõttu sobib ka argiõhtu roaks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Mõõda riis õliga määritud vormi. Lõika suvikõrvitsad ja tomatid kuubikuteks. Haki sibul. Tõsta vormi, lisa lusikaga juust ja sega kõik läbi. Maitsesta kohvikoor soola, pipra ja basiilikuga. Vala vormi. Küpseta 225-kraadises ahjus 25 min. Poole küpsemise ajal sega lusikaga läbi, et juust ühtlaselt seguneks. Lõika peekon õhukesteks ribadeks ja tõsta vormile. Küpseta veel 20 minutit, kuni peekon on krõbe.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Cappy 21.jaan 2014 22:30
Minul jäi ka riis kõvaks, aga muidu maitses väga hästi. Sobiks teha isegi kanaga.
Gerda 31.juuli 2012 14:56
Mina tegin suitsupeekoniga ja tükeldasin selle ülejäänud massi hulka. Ahjus pidin küll tunduvalt kauem hoidma, kui siin öeldud, kuid tulemus oli hea.
Elinateh 25.juuni 2012 15:41
ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga mul ei läinudki riis pehmeks :S
siirikirikal 10.aug 2011 11:59
okou: riis ei pea olema eelnevalt keedetud, seega saab väga lihtsalt vormiroa valmis.
okou 10.aug 2011 11:52
Kas riis peab olema eelnevalt keedetud?
Hindaja 24.juuli 2011 12:26
Tegin suitsupeekoniga, väga lihtne ja maitsev roog, teen kindlasti veel
siirikirikal 28.märts 2011 14:00
Jah, suitsupeekon, mis meil müügil, on enamik väga hea maitsega ja sobib hästi selle vormile katteks. Väga hea idee! Ma ise eelistan ka sageli just seda sorti peekonit. :) Toores peekon peaks samuti selle ajaga läbi küpsema, kui ribad või viilud on tõepoolest õhukesed. Samuti saab viimases küpsetamise järgus korraks veidi ahju ülemist kuumust juurde keerata, et peekon mõnusa pruuni jume ikka saaks.
kaisu060 28.märts 2011 13:26
Siin on vist mõeldud eelnevalt töödeldud peekonit ? ! Toorsuitsu või midagi, sest toores peekon küll 20 minutiga läbi ei küpse. Palun täpsustage !
1