Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Pistaatsiapähklitega lihavardad

Küpsetised

Pistaatsiapähklitega lihavardad

Katrin Press Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Ülle Viska
Hakklihast kebab Araabia moodi.
20-40 min
Retsept
portsjonile
500 g Seguhakkliha (võiks sisaldada lambahakkliha)
4 spl Koriander (värske, hakitud)
Tšilli (värske, hakitud)
2 küünt Küüslauk
Sool
Must pipar
100 g Pistaatsiapähkel (hakitud)
1 tl Sumaki või sidruni riivitud koor
TÜRGI OAD
3 spl Oliiviõli
1 tk Sibul (peeneks hakitud)
1 tk Tomat (kooritud ja seemnetest puhastatud)
Sool
Must pipar
500 g Aeduba (sobivad ka külmutatud)
Vesi
Basiilik (värske)
Haki tšilli peeneks ja purusta küüslauk. Sega kõik ülejäänud komponendid hakklihaga ühtlaseks koospüsivaks massiks. Vormi sellest vorstikesed ning prae pannil või küpseta grillil. Kasuta grillimiseks lamedaid vardaid.
Kuumuta peeneks hakitud sibulat ja tomatit potis oliiviõlis pehmenemiseni. Lisa oad ja kuumuta mõni minut segades. Kalla juurde pisut vett ning hauta, kuni oad on pehmed. Maitsesta soola, pipra ja hakitud ürtidega. Serveeri kuumalt lihavarraste ja külma jogurtikastmega.
 
HEA TEADA: Sumakit müüakse meil pulbri kujul. Araabia maade köögis, eriti aga Türgis ja Liibanonis, on see üsna tavaline vürts. Värvilt on sumaki kena tumepunane ja maitselt hapukas, asendades nii mõnigi kord sidrunit. Sellega
viimistletakse paljusid roogi kastmetest aedvilja-lihatoitudeni. Sumakijook aitavat
tõhusalt ka kõhuvalude vastu.

KOMMENTAARID

rapoh 24.sept 2011 12:43
Sumakit ei hakanud paaniliselt taga otsima, kuid sellele vaatamata sai roog väga hää. Kindlalt läheb kordusesse.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega