Küpsetised

Suitsulõhe-ricotta pirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Pirukas maitseb hästi soojalt ja koos värske salatiga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Näpi külm või, jahu ja sool purutaoliseks. Lisa sidrunimahl ja külm vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Mässi tainas kilesse ning tõsta külmikusse 30 minutiks tahenema. Rulli tainas jahusel pinnal laiali ning tõsta pirukavormi (sobib nii 24 kui ka 26cm vorm) põhja ja äärtele.
2. Kuumuta ahi 225 kraadini ja eelküpseta põhja umbes 10-15 minutit. Vähenda ahju kuumust 200 kraadini.
3. Prae viilutatud porru võis keskmisel kuumusel, kuni porru hakkab muutuma pehmeks. Sega ricotta, kohvikoor ja munad ning maitsesta soola ja sidrunipipraga. Tükelda suitsulõhe ning sega 2/3 sellest ja praetud porrust täidisesse. Määri segu põhjale ning tõsta peale ülejäänud lõhe ning porru. Küpseta 20 minutit. Serveeri värske salatiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Retpsepti autor 02.aug 2011 23:02
Kahju kuulda, et sellest midagi välja ei tulnud. Kahjuks ei oska öelda miks retsepti järgides see liiga vedel jäi - Aga eks vahest juhtubki ka sõltumata retsepti lugemisoskusest ning kvaliteetsetest toorainetest toitu valmistades, et ei tule välja. Loodetavasti järgmisel korral see siiski õnnestub.
Kurr 21.juuli 2011 00:15
Retsepti järgi tundus tõesti hea. Kuna mul oli ricottat rohkem kui küll, kasutasin võimalust, et see ära kasutada. Kahjuks sellest pirukast ei tulnud minul küll midagi välja:( Ei teagi mis viltu läks, ajasin näpuga täpselt järge, aga igatahes see täidis jäi nii vedel, et minu ahi seda ära ei suutnud küpsetada.. Nii, et kõik untsus ja asjad raisus.
mina 19.mai 2011 22:02
Ma usun, et seda porrut ei ole mõttet asendada, sest ega porru maitset ei ole selles väga tunda, kui see on ära töödeldud ja külmsuitsulõhe annat ise jube üsna tugevat maitset.
cheffy 19.mai 2011 18:02
tundub mega hea, millalgi kindlasti proovin ... aga mind huvitab, et äkki saab porru, millegagi asendada? Kuna mulle see väga ei maitse...
1