Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Maasikatega ricotta-kook

Küpsetised

Maasikatega ricotta-kook

Kristel Vokk Estover
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristel Vokk
Kook, mis on oma maitselt nii hea ja kerge, et eksisteerib oht end seda sööma unustada.

40-60 min

Retsept
150 g Digestive-küpsised
75 g Mandlilaastud
1 spl Suhkur
75 g Või
TÄIDIS
500 g Ricotta
300 g Aedmaasikas
4 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tk Sidrun (mahl ja riivitud koor)
Purusta küpsised ja mandlilaastud köögikombainis. Lisa suhkur ja sulatatud või ning sega ühtlaseks. Suru küpsisemass võitatud 24-cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele või pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Eelküpseta 175 kraadi juures 10 minutit. Tükelda täidise tarbeks maasikad. Vahusta suhkruga munad, sega hulka ricotta, vanillsuhkur, sidrunimahl ja sidrunikoor. Viimasena lisa tükeldatud maasikad. Jaga täidis põhjale ning küpseta 20-30 minutit või kuni pind on hüübinud. Kaunista maasikatega.

KOMMENTAARID

Estela 17.veeb 2014 04:37
People nolalmry pay me for this and you are giving it away!
siirikirikal 14.juuni 2011 08:46
Kristel Vokk lisab: Muffinipannis valmistamiseks peaks sellest kogusest valmima ca 12 koogikest, kuid muffinipanni pesadesse tuleb suhteliselt paksult küpsisekiht panna, muidu jääb küpsisepuru üle, või teine võimalus on, kui soovitakse õhemapõhjalisi koogikesi, küpsisepuru kogust vähendada nii umbes veerandi võrra.
B. 10.juuni 2011 19:28
Huvitav, mitmele inimesele see mõeldud on?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes