Küpsetised

Melissitort rabarberiga

Keskmine hinne: 3.21 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Kaie Mei
Eesti köögi tordiklassik munakook koos kohupiimakreemiga saab hapukast rabarberi-melissimoosist aromaatse uuenduse.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Eralda munakollased -valgetest. Vahusta munakollased suhkrutega tugevaks vahuks, lisa vesi ning sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks. Vahusta teises nõus munavalged mõne tera soolaga kohevaks. Lisa tainale munavalgevaht ja sega ettevaatlikult ühtlaseks. Vala kohe ettevalmistatud lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. Jahuta ja poolita.
2. Keeda rabarberitükid suhkru ja veega pehmeks. Püreesta koos hakitud melissiga ühtlaseks.
3. Sega želatiinipulber veega ning lase 10 minutit paisuda. Lahusta seejärel mõõdukas kuumuses.
4. Vahusta rõõsk koor vähese suhkruga kohevaks, lisa kohupiimapasta ja sega ühtlaseks. Jäta 1 sl želatiini moosi jaoks, ülejäänu lisa vispeldades kohupiimakreemi.
5. Aseta koogipoolik lahtikäivasse vormi. Niisuta pind ohtra hapuka moosiga. Vala peale pool kohupiimakreemist ja kata teise koogipoolikuga. Niisuta hoolikalt ka selle pind ning vala peale ülejäänud kreem. Ühenda moos ja želatiin ning kaunista sellega kreemi pind. Aseta tort jahedasse tarretuma ning serveerimisel puista peale melissilehti.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
PiisaMahlaga 29.mai 2011 21:00
suurepärane tort, järgmine kord panen mina kohupiimakreemile 1-2 spl rohkem suhkrut, natukene vähe tundus.
teadja sel alal 28.mai 2011 11:17
selveris müüakse gluteenivaba jahu ja seal muidki tooteid.
siirikirikal 24.mai 2011 12:13
Igaks juhuks lisan, et speltanisu sisaldab tavalise nisujahuga võrreldes gluteeni küll vähem, aga ei sobi kahjuks gluteenitalumatuse korral.
soolaja 24.mai 2011 10:54
to Kessukas25: speltanisu on gluteenivaba. loodetavasti oled leidnud. retsept tundub väga huvitav. enda melissid on alles veel väga väikesed, neid ma veel äestama ei saa minna, aga kindlasti teen kunagi selle koogi ära.
Marliiin 23.mai 2011 19:03
Melissi sain koduaiast ja sai seda päris rohkelt moosi sisse pandud, aga melissimaitset tunda nüüd küll ei jäänud. Kook oli küll mahlane, aga meespere jaoks liiga hapu. Uuesti ei teeks.
veskikati 23.mai 2011 11:34
Kellel oma aed, võiks melissi muretseda küll. Lisaks maitsetaimena saab temast talvel suurepärast rahustavat teed. Sobib erit neile, kelle on kõrge vererõhuga probleeme. Korjata võib terve suvi ja kuivatada me´lissilehti, ainult õitsema ei tohi teda sel juhul lasta minna. Kui on näha, et hakkavad õienupud tekkima, siis kohe ära korjata. Milleks apteegist kalli raha eest seda osta, kui ise saab korjata ja kuivatada. Kes aga elab kortermajas, kuid omab rõdu, siis lillepotis võib teda ka vabalt kasvatada.
sulepusa 21.mai 2011 15:14
Oleks mul vaid aias melissi..:) proovige ära jah ja ma arvan, et te ei kahetse ;)
Merle 21.mai 2011 14:33
Meil kasvab aias meliss, kui umbraohi, just mõtlesime, kuhu teda veel panna. Proovime ära
sulepusa 21.mai 2011 10:15
Teate, see kook oli lausa super, ime maitsev ja mahlane, suus sulav. Ainuke asi mida minul selles koogis ei olnud oli meliss, sest no seda ei leidnud mina mitte ühestki poest ja tegin siis ilma selleta ja ka väga maitsev. Selline hapukalt magus kooslus ja kui kooki tegema hakkasin siis oli see nagu siu ja vips ja valmis ta oligi:) Aga asi on maitses ja meile maitses see väga...;) Päikest Teile...
mammu 20.mai 2011 21:42
Sulepusa, kirjuta siis kuidas välja tuli, kas oli keeruline teha? Ja loomulikult - kuidas maitses? Tahaks ka väga midagi nädalavahetusel teha ja no see kook näeb tõeliselt isuäratav välja. Plusspunktideks on lisaks ka huvitav kooslus. Vaheldus igakevadistele rabarbarikookidele. ;)
sulepusa 20.mai 2011 14:02
Ma siis hakkan täna seda kooki tegema ja ma loodan, et ma midagi ära ei vussi... eks ma annan ka teada kuidas maitses:)
tripitrip 19.mai 2011 15:36
Mega ilus näeb välja!
Kessukas25 18.mai 2011 11:13
Suur, suur aitäh vastuse eest Siiri.Lihtsalt ma ei ole varem gluteenitalumatusega kokku puutunud.Seega täitsa uus asi mu jaoks.Vaatan poes siis ringi, milline see gluteenivaba nisujahu on. :)
siirikirikal 18.mai 2011 10:56
Ma pakuks gluteenivaba nisujahu tavalise asemel.
Kessukas25 18.mai 2011 10:46
Tundub väga hea kook olevat ja näeb väga kena välja ka.Aga tekkis küsimus, mis jahuga seda nisujahu asendada võiks, kui on gluteenitalumatus (maisi-, riisijahu jne.)? Ja kas jahukogus jääks samaks? Oleksin teadjamatele äärmiselt tänulik. :)
1