Küpsetised

Rabarberikook ricotta'ga

Keskmine hinne: 4.08 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Krõbedapõhjalises rabarberikoogis annavad tooni mõnusalt hapud rabarberid ja kreemine, kuid kerge vanillikreemikiht, mida täiustab omakorda õhuline beseekiht.
Valmistusaeg: 40-60 min
1. Sega jahu, sool ja suhkur omavahel. Lisa tükeldatud või ning mudi tainast, kuni tekib teraline mass. Lisa munakollane ja jogurt, sõtku ühtlaseks taignaks. Tee tainast pall, pane see toidukile sisse ja 30 minutiks külmkappi.
2. Tükelda rabarber, sega suhkruga ja jäta seisma, et mahlad jooksma hakkaksid. 10 minuti pärast kurna hoolikalt üleliigne mahl sõelal välja.
3. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks. Kata ca 24 cm suurune koogivorm küpsetuspaberiga ja suru rullitud tainas vormi põhja ning külgedele. Eelküpseta põhja 180 kraadi C juures 5 minutit, laota rabarberitükid vormi ja küpseta veel umbes 15 minutit.
4. Sega ricotta, muna, vanilliseemnete (või pulbriga) ja rabarberist eemaldatud vedelikuga. Vala segu rabarberitele ja küpseta veel 20 minutit.
5. Kui kook on peaaegu valmis, nii et täidis ei ole enam vedel, vahusta munavalged sidrunimahla ja suhkruga kõvaks vahuks. Kata kook vahuga ja küpseta veel mõned minutid, kuni vaht tippudest õrnalt kuldseks tõmbub. Maitseb kõige paremini jahtunult!
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Anne 12.juuni 2016 13:32
Miks see kook küll jõulude rubriigis pesitseb? :D
kristina 01.juuli 2012 22:44
Olen seda kooki teinud kaks korda. esimesel korral lisasin rabarberivedeliku ricotta kohupiimale- ka jahtudes oli vedelavõitu. teisel korral jäi vedelik lisamata ja tulemus oli suurepärane. soovitan kindlasti.
Anne 01.juuli 2011 16:12
Traditsioonilisele rabarberikoogile väga hea ja hulga hõrgum variant.
kylliki 15.juuni 2011 11:38
ei olnud just mingi eriline maitseelamus, ei lähe kordamisele.
Lo 14.juuni 2011 22:33
Kuigi mul besee ebaõnnestus(nagu alati:(), tuli kook iseenesest superhea:) Soovitan!
Ann 12.juuni 2011 16:03
Tundub ahvatlev, proovin teha.
mariseke 17 05.juuni 2011 21:17
Väga maitsev kook, soovitan!
1