Küpsetised

Rabarberikeeks pähkli-purukattega

Keskmine hinne: 3.63 Allikas: Kelmikad keeksid Autor: Lia Virkus
Retsept neile, kel tekib aeg-ajalt suur keeksiisu.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Sulata pähklikatte jaoks või, sega suhkru, kaneeli ja jämedalt hakitud pähklitega.
2. Taina tegemiseks klopi muna muscovado suhkruga lahti. Lisa jahtunud sulavõi ning sega. Kui mass on kaunilt kreemjas, lisa sooda ja soolaga ühendatud jahu, hapukoor ja tükeldatud rabarberid. Sega ühtlaseks tainaks ning vala võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud või küpsetuspaberiga vooderdatud sügavamasse ja suuremasse keeksivormi. Puista peale pähklikate ja küpseta 160kraadises ahjus 1 tund. Kontrolli tikuga küpsust! Lase keeksil 10–15 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja.
Sellest kogusest saad 12 viilu.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Diana 03.juuni 2014 10:32
Olen seda korduvalt teinud. Hakkangi jälle tegema. Lusikaga ei söö, aga mõnus pehme on küll ja see purukate seal peal... suu hakkab ainuüksi mõttest vett jooksma :)
Annika 29.mai 2013 20:52
Minul tuli keeks küll. Kuna ekstra suuremat muna polnud, panin kaks M suuruses muna. Ülimaitsev!
Kakuke 12.juuni 2011 18:44
Mina sellest retseptist küll keeksi välja ei võlunud. Seest jäi tänu rabarberitele ikkagi suht pehme ja oma tekstuurilt meenutas rohkem saiavormi, seega sai kogu kook piimaga söödud. Aga maitsel iseenesest viga polnud :) Äkki mõnel osavamal tuleb ka keeks välja :)
1