Küpsetised

Sidrunikreemiga maasikapirukas lehttainast

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Krõbedas tainas hapuka sidrunikreemiga maasikapirukas on suvise peolaua täht.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
Sidrunikreemiks klopi munad suhkruga lahti. Tõsta nõu kuumale veevannile ja kuumuta pidavalt segades, kuni segu muutub hapukooretaoliseks (umbes 10 min). Võta tulelt. Kui on juhtunud, et kreemis on klimpe, siis hõõru kreem läbi sõela. Lõika või tükikesteks ja klopi kreemi hulka, kuni see on sulanud. Lisa riivitud sidrunikoor ja -mahl.
Lõika tainast kolmandik ära ja rulli ülejäänu 2–3 mm paksuseks 10 x 40 cm ristkülikuks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja torka kahvliga augud sisse. Klopi muna lahti ja määri pool sellest tainale. Küpseta 10 minutit 200-kraadises ahjus. Võta välja ja lase jahtuda.
Määri peale sidrunikreem ja lisa terved või poolitatud maasikad.
Rulli ülejäänud tainas õhukeseks, nii et see oleks igast küljest 3 cm laiem kui alumine kiht. Lõika terava noaga u 3 cm vahedega sisselõiked, nii et ääred jäävad kokku. Tõsta pirukale. Määri pealt munaga ja raputa üle tuhksuhkruga. Küpseta 8 minutit 220-kraadises ahjus, seejärel alanda kuumust ja küpseta 200 kraadi juures veel 15 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
hiire piuks 05.aug 2011 22:13
hetkel lõpetasin kreemiga möllamise ja esimene kiht tainast ahjus 10 min.Kreemi sain lõpuks paksuks nii, et lisasin veidi veega segatud jahu ja panin otse plaadile poti ning siis segasin hästi kiiresti. tundub, et nüüd võib juba midagi määrida. eks näis, kuidas lõpptulemus saab.
Hindaja 01.juuli 2011 21:34
Maitse on enam vähem, aga välimus koogil pole küll selline kui pildil. Võib olla kui kasutada neid välismaised kõvasid maasikaid, siis ehk saab sellise pildi. Ainuke pluss on omandatud sidrunikreemi tegemise oskus, mida nüüd erinevatel küpsetistel saab kasutada. Aga seda kooki küll enam ei tee.
puhh 30.juuni 2011 15:22
Kreem tuli hapu ja voolas välja -ei meeldindu üldse
Liisu 29.juuni 2011 17:11
praegu läks ahju. kahjuks ei olnud arvestanud sellega, et igasugune tärklis kodus otsas ja pidin tegema nii nagu retseptis öeldud. tulemuseks esialgu tõeline supp. taigent ma jätaks ka võrdselt, kuna kitsa alumise osa pealt voolas kõik maha, pealmist osa jäi kuidagi palju. eks näis mis saab, kui ahjust välja võtta.
Vaarikas 29.juuni 2011 07:37
Viis :)
Vaarikas 29.juuni 2011 07:35
Hinne ka.
Vaarikas 29.juuni 2011 07:33
Väga hea pirukas, üks parimaid oma lehttaigna krõbeduse, aromaatse ja hapuka sidrunikreemi ja maasikatega. Hindaja poolt soovitatud Lemon curd oli nagu peab - paks. Proovige!
Kettukass 27.juuni 2011 18:48
väga maitsev, kuid lisasin siiski tärklist kreemile
Hindaja 20.juuni 2011 15:15
Ütlen ausalt, et mina ei viitsi hullult jamada mingi tavalise sidrunikreemiga. -
Teen tavalise inglaste Lemon curdi ja ongi asi tehtud. Ülilihtne retsept ja garanteeritult paks segu siin: http://www.nami-
nami.ee/reci-
pe.php?q=detail&pI-
D=320 Pirukas
saab aga mu käest ülitugevad 5 staari. Tõeliselt maitsev! :)
metsaline 20.juuni 2011 09:55
mina teen sidrunikreemi pisut teisiti ja siis näen kohe ära ka kreemi paksuse.nimelt sulatan või , riivin sidrunikoore ja pressin välja mahla ning vahustan munad suhkruga. muna ja sidruniosad segan kokku ja lisan soojale võile. siis panen kuumavee nõusse ja segan kuumutades kuni on paras hapukooretaoline mass.võtan kuumavee potist ära ja jahutan kohe külmas vees segades maha. koostiseks on 3 muna ,100 g võid, 1kl suhkrut ja 2 suurt sidrunit. selle kogusega olen saanud ca 0,5 l kreemi.mina leidsin selle liisi blogist.
siirikirikal 20.juuni 2011 09:10
Pille Enden vastab: Kreemi paksenemine võib võtta tunduvalt kauem aega, kui vee temperatuur on liiga madal. Ehk siis vesi vesivannis peaks lausa parajalt mulisema. Samuti sõltub paksenemisaeg nõust, milles munamassi kuumutatakse. Ehk on see liiga paks või liiga kitsa põhjaga. Munamass peab läbi kuumenema ja parem on, kui kuumutamisnõu on pigem õhukese seinaga ja laiema põhjaga. Vett ei peaks ka vesivannis liiga palju olema. Olen selle kreemi valmistamisel kasutanud vesivanniks sügavamat panni, millesse valan 2-3 cm kuuma vett, lasknud vee keema ja siis keeranud kuumust pisut vähemaks. Selliselt valmistades on kreem 10 minutiga paksenenud. Peale sidrunimahla ja või lisamist võib tunduda, et kreem jääb liiga vedel, kuid jahtudes see taheneb. Kui kreem on piisavalt maha jahtunud, võib ta natukeseks ka külmkappi panna. Kreemi sisse lähevad ikka terved munad.
JaneKr 19.juuni 2011 21:00
Minu meelest on kreemi koostisest puudu maisitärklis 1tl ja kreemi ei pea tegema nii keeruliselt. Kui segada kokku munad, suhkur, sidrunimahl ja -koor ning 1tl maisitärklist ja seda lihtsalt pliidil pidevalt segades kuumutada, siis saab kreem valmis küll 10 minutiga ja läheb paksuks ka. Või lisada peale kreemi paksenemist nagu siin retseptiski kirjas. Kook on väga hea!
Ulviina 19.juuni 2011 17:15
Tahaks väga proovida kuid kreem ei tule kuidagi välja. Ehk on mõeldud munade asemel hoopis munakollaseid, oskab keegi rääkida kuidas see kreem paksuks ja tihedaks saada?
Pille 19.juuni 2011 15:34
Korduvalt seda teinud, väga maitsev, kuigi ja kreem läks natuke vedelaks sidruni lisamisel .
Craissu 18.juuni 2011 11:49
Mina tegin ka,ja kreemi osas olin ka natuke hädas...keetsin samamoodi ajaliselt tunduvalt rohkem kuid siiski jäi vedel...kuid süüa kõlbas siiski ja oli supper hea:)
kax 17.juuni 2011 22:14
Kas keegi on teinud seda kooki retsepti järgides? Mina proovisin - ei ole esimest päeva köögis... Ei toimi ei kreemi osas ega miskis muus... ...vähemalt minu jaoks mitte :( Kreemiga möllasin 40 minutit retseptis nimetatud 10 asemel ja kui lisasin või ja mahla, siis laks jälle nii vedelaks, et määrida pole midagi võimalik. Ehk tegin miskit valesti? Oleks tanulik info eest, kui kellelgi on õnnestunud.
Mammu 14.juuni 2011 10:38
Lihtsalt võrratu kook, parajalt magus ja hapukas, eriti hea värskete maasikatega. Sidrunikreem sobib ka teiste kookide täienduseks.
1