Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kapsavorm kahe kalaga

Küpsetised

Kapsavorm kahe kalaga

Angeelika Kang 100 suppi, paja- ja vormirooga 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne vormiroog, mis valmib kõigele lisaks ka veel kiiresti. Suitsuforelli asemel võid kasutada ka suitsuturska või -heiki.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
600 g Valge peakapsas
1 tk Sibul
1 spl Õli
1 dl Riis
300 g Lõhefilee
100 g Külmsuitsuforellifilee
250 g Hapukoor
3 dl Piim
1 tk Muna
2 spl Mesi (vedel)
Aedtill (hakitud)
Sool
Must pipar
Aja poti põhjas õli tuliseks. Lisa ribadeks lõigatud kapsas ja hakitud sibul ning kuumuta 10 minutit ehk kuni kapsas on pehmenenud. Maitsesta soolaga. Keeda samal ajal riis soolaga vees pehmeks. Nõruta kapsas sõelal ja laota siis võitatud ahjuvormi põhja. Laota kapsale keedetud riis, kuubikuteks lõigatud lõhe ja hakitud suitsuforell. Maitsesta soola ja musta pipraga. Sega omavahel hapukoor, piim, muna, hakitud till ja mesi, vala vormi. Küpseta rooga 175-kraadises ahjus vähemalt 1 tund.

KOMMENTAARID

annyi 21.sept 2015 12:32
Riisi panin 2 dl aga julgelt soovitaks rohkemgi panna muidu jääb ikka väga kapsane. Mett panin poole vähem, et siis 1 spl ja kuna see oli tahke, siis selle segasin sooja riisiga, et ühtlaselt jaotuks. Vahelduseks natuke teistmoodi maitsega roog.
Katsetaja 16.juuli 2011 20:38
Vaatasin, et tundub põnev ja lihtne retsept. Mee kogus (6 inimesele) on ilmselgelt palju. Toit tuli kole magus. Uuesti tehes paneksin pool spl. mett. Kuna mee kogus oli liiast, siis hindan nelja tärniga.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool