Küpsetised

Rikkaliku täidisega kapsarullid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Kerge valmistuskäiguga klassikuid on moderniseeritud sobiva koguse vajalike toitainete saamiseks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Eemalda kapsalt lehed ning keeda need soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Nõruta ja jäta ootele. Võid sisemised lehed hakkida peeneks ning lisada täidisele.
2. Keeda kruupe soolaga maitsestatud vees 20 minutit, seejärel nõruta ja jäta ootele. Pruunista pannil mõõdukas kuumuses seemned jumekamaks, jäta ootele.
3. Seejärel kuumuta peeneks hakitud mugulsibul ja seller (soovi korral ka peeneks hakitud kapsas) õlis sobivalt pehmeks. Tõsta kuumust ning lisa hakkliha. Maitsesta soola ja pipraga ning kui liha on sobivalt küps, lisa kruubid ja päevalilleseemned. Kontrolli maitset, eemalda pann tulelt ning lisa nii palju hapukoort, et saaksid sobivalt kreemja koostise. Soovi korral lisa peeneks hakitud küüslauku ja peterselli.
4. Täida kapsalehed seguga, keera tihedasti rulli ning aseta ahjuvormi vaheldumisi kirsstomatitega. Pintselda pind õliga või aseta peale võitükid. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit ehk kuni kapsarullide pind on saanud jume. Serveeri rulle näiteks koheva kartulipüreega.
NB! Sellest kogusest valmib 10-12 tk.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Laine 07.aug 2012 14:49
Minu kapsarulli retsept järgmine: kuumutan terve kapsapea korraga siis parem ka lehti arutada maitsesta-
tud koduhakkliha,toores, segan keedetud riisiga, mitte palju, keerutan kapsalehtedesse, pruunistan pannil võiga rullid ja vaikselt asetan ahjupotti hauduma, kui hakkab rull valmima, valan rõõsa koore või hapukoorega,kuidas kellelegi maitseb, üle ja lasen veel haududa. Proovige, see parim,mis olla saab
Ksjusha 01.apr 2012 16:39
Kapsa keetmine on nutikas nõnda, kui kavatsed kogu kapsa ära kasutada. Ise kahele rulle tehes eemaldan ikkagi lehed etevaatlikult ja siis korraga kõik lehed keedan ära.
tammekad 13.nov 2011 22:29
Mulle väga ei maitsenud. Täiidis jäi suht hakklihane. Oleksin suurima heameelega näinud seal rohkem odratange, riisi, kapsast või lihtsalt vähem hakkliha. Kapsa keetmiseks on aga hea trikk. Ma hakkasin ketma leht haaval kapsast, aga tegelikult oleksin pidanud ära lõikama terve kapsa küljest noa otsaga "ronga" ehk siis selle juureosa ning panema siis terve kapsa keema. Vaata täpsemalt siit: http://toidupildid.b-
logspot.com/2007/04/-
kapsarullid.html
keiukar 14.juuli 2011 16:52
Väga maitsev ja põnev. Serveerisin koos hõrkja kartulipüreega ja salatiks lisasin enda tehtud marineritud kurgid. Hea kõhutäis garanteeritud.
1