Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kukeseenesaiad

Küpsetised

Kukeseenesaiad

Lia Virkus Väike saiaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Esimestest kukeseentest tehtud pärmitainakeerud maitsevad imeliselt ahjusoojana koos võiga, samuti nii soojalt kui külmalt supi kõrvale. Soovi korral asenda pool nisujahukogusest täistera- või speltajahuga. Vahelduseks proovi kukeseeni maitsestada ka tüümianiga või kasuta hoopiski puravikke.

20-40 min

Retsept
portsjonile
25 g Presspärm (toasoe)
2.5 dl Vesi (käesoe)
1 tl Sool
0.5 dl Õli
6 -7 dl Nisujahu
TÄIDIS
300 g Kukeseen
50 g Või
1 tk Sibul (suur)
200 g Riivjuust
Aedtill ja petersell
Sool
Must pipar
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
Hõõru pärm soolaga vedelaks. Lisa käesoe vesi, õli ja vähehaaval jahu, sõtku ühtlaseks tainaks. Lase rätiku all kerkida 0,5–1 tund ehk taina mahu kahekordistumiseni. Samal ajal valmista täidis. Selleks puhasta ja tükelda seened (väiksemad jäta terveks). Kuumuta pannil, kuni kogu seentest eralduv vedelik on aurustunud. Lisa või ja hakitud sibul ning pruunista seened koos sibulaga. Maitsesta soola-pipraga ja lase jahtuda. Rulli tainas jahusel laual piklikuks nelinurgaks, määri peale kukeseene-sibulasegu. Puista üle riivitud juustu ning hakitud tilli-peterselliga. Keera tainas koos täidisega rulli ja lõika 2–3 cm laiusteks viiludeks. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase rätiku all 30 minutit kerkida. Määri lahtiklopitud munaga ning küpseta 225kraadises ahjus 17–20 minutit (pöördõhurežiimil 7–10 minutit) või kuni saiad on kuldkollased.
Kogus 20 tükki.

KOMMENTAARID

Rasmus N 13.aug 2012 17:28
need võivad täitsa head olla täna proovin järele
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke