Küpsetised

Kukeseenesaiad

Keskmine hinne: 3.88 Allikas: Väike saiaraamat Autor: Lia Virkus
Esimestest kukeseentest tehtud pärmitainakeerud maitsevad imeliselt ahjusoojana koos võiga, samuti nii soojalt kui külmalt supi kõrvale. Soovi korral asenda pool nisujahukogusest täistera- või speltajahuga. Vahelduseks proovi kukeseeni maitsestada ka tüümianiga või kasuta hoopiski puravikke.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
Hõõru pärm soolaga vedelaks. Lisa käesoe vesi, õli ja vähehaaval jahu, sõtku ühtlaseks tainaks. Lase rätiku all kerkida 0,5–1 tund ehk taina mahu kahekordistumiseni. Samal ajal valmista täidis. Selleks puhasta ja tükelda seened (väiksemad jäta terveks). Kuumuta pannil, kuni kogu seentest eralduv vedelik on aurustunud. Lisa või ja hakitud sibul ning pruunista seened koos sibulaga. Maitsesta soola-pipraga ja lase jahtuda. Rulli tainas jahusel laual piklikuks nelinurgaks, määri peale kukeseene-sibulasegu. Puista üle riivitud juustu ning hakitud tilli-peterselliga. Keera tainas koos täidisega rulli ja lõika 2–3 cm laiusteks viiludeks. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase rätiku all 30 minutit kerkida. Määri lahtiklopitud munaga ning küpseta 225kraadises ahjus 17–20 minutit (pöördõhurežiimil 7–10 minutit) või kuni saiad on kuldkollased.
Kogus 20 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Rasmus N 13.aug 2012 17:28
need võivad täitsa head olla täna proovin järele
1