Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Mustsõstra-pähklibeseekook

Küpsetised

Mustsõstra-pähklibeseekook

Angeelika Kang Sõstraraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Krõbeda põhjaga mustasõstrakoogi beseekattes võid kasutada nii pähkleid kui ka mandleid. Serveeri kooki leigelt koos vanillijäätisega.

40-60 min

Valmistusaeg: 25 minutit + 25 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
200 g Või
1 dl Suhkur
1 tk Muna
4 dl Jahu
0.5 dl Kartulijahu
1 tl Küpsetuspulber
KATE
2 tk Munavalge
1 dl Suhkur
80 g Sarapuupähklid (purustatud) või
Mandlid (purustatud)
300 g Must sõstar
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa muna ja eelnevalt segatud kuivained, töötle ühtlaseks tainaks. Määri 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga ning vooderda tainaga. Küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit. Katte jaoks vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur, purustatud pähklid või mandlid ja mustad sõstrad. Vala segu põhjale ja küpseta veel 15 minutit.
Kogus 8-le inimesele.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke