Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Ameerika kirsipirukas

Küpsetised

Ameerika kirsipirukas

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Rohke kirsitäidisega ja mahlane pirukas on hea nii soojalt kui külmalt.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
5 dl Nisujahu
200 g Või
0.5 dl Suhkur
4 spl Piim (külm)
TÄIDIS
600 g Kirsid
2 dl Suhkur
2 spl Maisitärklis
KATTEKS
1 spl Suhkur
1 spl Piim
1. Sega jahu suhkruga, lõika noaga külmad võitükid väikesteks kuubikuteks. Näpi võitükke kuivainete sees, kuniks saavutad sõmera segu. Lisa vedelik ning sega kätega kiirelt ühtlaseks tainaks. Suru lapikuks, pane kile sisse ja aseta külmkappi üheks tunniks ootele.
2. Puhasta kirsid kividest ja sega 1 dl suhkruga, jäta 10 minutiks seisma. Kalla ära kirssidest välja nõrgunud vedelik ning lisa kirssidele ülejäänud suhkur ja maisitärklis, sega.
3. Võta 2/3 tainast, rulli see jahusel pinnal õhukeseks ja äärista 24 cm-se koogivormi põhi ja seinad. Kalla sisse kirsitäidis. Rulli lahti ülejäänud tainas, lõika noaga parajad ribad ja meisterda koogi kate.
4. Pintselda kook üle piimaga ja raputa peale suhkrut. Küpseta 180-kraadises ahjus 50-60 minutit.

KOMMENTAARID

kairi 21.juuli 2012 15:12
see pirukas on nii hea ma pani sinn veel vaarikaid ja maasikaid kuid, maasikad tegid selle põhi liiga märiaks muidu oli väga väga hea:Y:D
Sille11 28.veeb 2012 19:50
Olen nüüdseks seda pirukat juba vähemal kolm korda valmistanud. Super hea ja minu arvates parim juust soojalt. Järgmisel päeval ei ole enam põhi nii pehme ja pirukas tundub oluliselt kuivem.
K. 27.okt 2011 22:27
:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y-
:Y
Leanika 09.aug 2011 19:58
Väga hea kook- mõnusalt magus ja hapu yheskoos. Enne söömist tuleb vaid kook täitsa maha jahutada, muidu voolab kõik mahlad välja:)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes