Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Pitsapirukas

Küpsetised

Pitsapirukas

Angeelika Kang Juusturaamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tavapärasest pitsast üsna erinev mahlase täidisega pirukas, mis maitseb parimalt leigelt. Ricotta asemel võid kasutada ka kodujuustu.

40-60 min

Retsept
portsjonile
4 dl Nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
100 g Või
0.5 dl Suhkur
1 tk Munakollane
0.5 dl Rõõsk koor (10%-line)
TÄIDIS
500 g Ricotta
3 tk Muna
50 g Parmesan v. muu kõva juust
100 g Mozzarella
100 g Toorsuitsusink
Must pipar
Petersellilehed
Muna (määrimiseks)
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Näpi hulka või. Lisa suhkur, munakollane ja kohvikoor. Sega ühtlaseks tainaks, keera kilesse ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi Täidise jaoks sega omavahel ricotta, munad, riivitud juustud, hakitud sink, pipar ja petersell. Rulli 2/3 tainast laiali ja vooderda sellega 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad. Tõsta peale täidis ja kata ülejäänud lahtirullitud tainakettaga. Suru taina servad tihedalt kinni ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Siis vähenda ahju kuumust 180°-le ja küpseta veel 20 minutit.Soovitus: Serveeri koos pitsapirukaga tomatisalatit.Kogus 6-le inimesele.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga