Küpsetised

Punasesõstratort beseega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maru maitsev maailm Autor: Maru
See kook on talisman, mida endaga kaasas hoian. See on üks esimesi kooke, millega õde ja mina katsusime köögis jõudu. Lisaks on see olnud üks mõjuv põhjus ja trumpkaart täiskasvanute käes, miks nõustusime suvel käsu peale punaseid sõstraid korjama.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Suru muretainas 25-cm läbimõõduga vormi ja äärista servad fooliumiga. Torka põhjale kahvli abil auke ja pane põhi 10 minutiks 180-kraadisesse ahju küpsema. Võta kuldkollane põhi ahjust, eemalda foolium ja lase pisut jahtuda.
2. Vahusta munavalged suhkru ja kaneeliga tugevaks vahuks. Viimane detsiliiter jäta lõpus sekka segamiseks. Pool munavalgevahust lisa punastele sõstardele ja tõsta alt üles segamini. Vala punasesõstrasegu koogipõhjale, aja laiali ja tõsta peale ülejäänud munavalgevaht.
3. Pane kook 160-kraadisesse ahju ja küpseta 50-60 minutit. Nõnda jääb besee pealt kuiv ja krõbe. lase koogil rahulikult jahtuda ja serveeri alles siis. Punased moonid vaasi, punasesõstramoos sidruniviiluga kannu ja pidu alaku!

Vaata muretaina retsepti näiteks siit!
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
karmliin 31.aug 2011 13:08
Super. Lihtne teha ja ülimaitsev. Punased sõstrad võtsid munavalge magusust maha ja sobisid kokku imehästi. :Y
Gikl 29.aug 2011 15:57
Väga lihtne ja ülimalt maitsev kook!
1