Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Ahjuroog kukeseente, salvei ja suitsujuustuga

Küpsetised

Ahjuroog kukeseente, salvei ja suitsujuustuga

Anni Arro Sepamaa talu köök
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Ahjuroogadel on kuidagi parem mekk kui
praetud roogadel. Muidugi on see suhteline
nagu kõik siin elus, aga juba mõte maitsvast
ahjuroast rõskel vihmasel päeval
tekitab sees sooja ja mõnusa tunde. Ahjukukeseeni
võib serveerida leival, sepikul,
focaccia’l või lihtsalt ahjukartuliga nagu
vana head kukeseenesousti.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Kukeseen
3 küünt Küüslauk
8 tk Salvei (lehed)
100 g Suitsujuust
2.5 dl Rõõsk koor 35%-line
1 sorts Valge vein (kuiv)
Sool
Must pipar
2 spl Oliiviõli
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Puhasta seened ja laota oliiviõliga piserdatud ahjuvormi. Lisa purukspressitud küüslauk ja salveilehed. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Siis lisa sorts valget veini ja lase poolel sellest aurustuda. Lisa vahukoor ja küpseta veel 5 minutit. Võta vorm ahjust välja ja lisa hakitud või riivitud suitsujuust. Maitsesta soola ja pipraga.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga