Küpsetised

Lambahakklihast pikkpoiss peedi ja küüslauguga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Maru
Köömned teritavad lambases pikkpoisis oma maitset õrnal, peaaegu märkamatul moel ja peet värvib poisi roosapalgeliseks. Kui lõunasöögist jääb osa poissi alles, siis lao viilud hommikuleivale.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Sega hakkliha hulka hakitud aed-leeskputk, köömned, koriander ja sool-pipar. Lisaks on sekka vaja peenelt riivitud peeti ja parmesani ning pudiks hakitud küüslauguküüsi. Viimasena pane hapukoor ja muna ning sõtku kätega läbi. Timmi juurde riivleib ja vormi segu ahjuplaadil parajaks poisiks.
2. Piki sisse marineeritud küüslaugud või värsked küüned, paita pealt hapukoorega ning jahvata krooniks soola-pipart ja puista hulka roseepipra teri.
3. Küpseta 190-kraadises ahjus 40 minutit. Viimane krõbedam lihv anna 200-kraadises ahjus, kuni poiss näeb pealt välja kenasti kutsuv.
Nõuanne: Puhast lambahakkliha ei pruugi alati leida, ent 70 : 30 suhtes lamba- ja veiselihast hakkliha on ehk tihemini. Pikkpoisiks ja kotlettideks sobibki see paremini.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Anneli 06.nov 2014 12:53
Väga maitsev tuli. Aitäh!
siirikirikal 29.aug 2011 13:14
Anni: siin on mõeldud toorest peeti, aga sobib ka keedetud variant.
Anni 29.aug 2011 12:39
Kas peet on keedetud?
1