Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Saia-ricotta-õunavorm

Küpsetised

Saia-ricotta-õunavorm

Pille Enden Õunaaia maitsed
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Õhuline ja kohev vorm maitseb hästi kisselli või piimaga.
üle 60 min

25 minutit + 30-45 minutit leotamiseks + 40-45 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
8 viilu Sai
5 dl Piim
300 g Õun
250 g Ricotta-kohupiim
2 spl Hapukoor
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur
0.5 spl Vanill- või vanilliinsuhkur
25 g Või
+ vormi määrimiseks
Kaneel (jahvatatud)
Leota kuivanud saia piimas. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad õhukesteks viiludeks. Sega kohupiim hapukoorega. Määri vorm võiga. Laota vormi põhja pooled saiaviiludest. Tõsta peale õunaviilud ja ricotta-kohupiim ning kõige peale laota jälle sai. Klopi munad suhkru ja vanillsuhkruga lahti. Sega piimaga, milles leotasid saia ja maitsesta kaneeliga. Vala piima-munasegu vormi. Lõika või õhukesteks viiludeks ja laota vormile. Küpseta 200-kraadises ahjus 40-45 minutit.
Kogus kuuele inimesele.

KOMMENTAARID

Mehmet 17.veeb 2014 05:06
Arcleits like this make life so much simpler.
Merilin 26.sept 2011 18:55
Siin retseptis on üks väike asi jäetud mainimata, et vaja on 8 röstsaia viilu, sest tavalise saiga läheb rohkem.:)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega