Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kitsejuustuga pitsa kartulitainal

Küpsetised

Kitsejuustuga pitsa kartulitainal

Lia Virkus Pitsaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kartlitaina tegemisel sõltub jahu ja piima kogus kartuli jahususest. Lisa jahu vähehaaval ja jälgi, et tainas jääb sile ning ei kleepu sõrmede külge. Siis jääb see küpsedes mure ja mõnus.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
300 g Kartul (jahune)
1.5 - 2.5 dl Piim
20 g Presspärm
3.5 - 4.5 dl Nisujahu
Sool
4 spl Oliiviõli
KATE
400 g Purustatud tomatid
600 g või tomat (värske)
1 tk Sibul (suur)
2 - 3 küünt Küüslauk
2 tl Harilik pune
1 tl Suhkur
Sool
Must pipar
200 g Kitsejuust (poolküps)
Basiilik (värske)
Pese koorega kartulid puhtaks ja keeda pehmeks. Koori soojalt ja püreeri köögikombainis. Lisa 1 dl leiget piima ja 1 dl jahu ning sega ühtlaseks. Vajuta taina keskele süvend. Sega pärm paari supilusikatäie sooja piimaga vedelaks ja vala süvendisse. Lisa veel jahu, sega ja jäta 30 minutiks sooja kohta rätiku alla kerkima.
Nüüd lisa sool, õli, ülejäänud jahu ja nii palju piima, et saad sileda ja ühtlase taina. Jäta veel tainas pooleks tunniks kerkima. Taina kerkmise ajal valmista kate.
Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta pannil õlis klaasjaks. Lisa ettevalmistatud tomatid (värsked tomatid kasta korraks keevasse vette, koori ja tükelda). Kuumuta 5-10 minutit, kuni segu pakseneb. Maitsesta soola, suhkru, musta pipra ja punega. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vormi käte vahel või rulli kergelt jahusel laual kaks ümmargust pitsapõhja (või üks suur) ja tõsta vähese jahuga üle puistatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata tomatiseguga. Laota peale juustutükid. Küpseta 30 minutit või kuni pitsa ääred on kaunilt kuldkollased. Serveerimisel puista pistale värskeid basiilikulehti.
Kogus kahele.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree