Küpsetised

Vahvlitort pohladega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Kihiline mõrkjas-magus vahvlitort saab ruttu valmis, vajab aga veidi aega maitsete ühinemiseks.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 6 tundi külmkapis.

Kogus: 12 portsjonit
1. Pane pohlad suhkru ja paari spl veega keema. Keeda marju madalal kuumusel ca 10 minutit ja tõsta jahtuma.
2. Sulata iirised koores madalal kuumusel ja pidevalt segades. Eemalda pliidilt ja lisa tükeldatud või. Sega, kuni või on sulanud ja segu ühtlane.
3. Määri esimesele vahvlikihile iirisekreem ja teisele pohlamoos, jätka nii üle ühe kihi, kuni vahleid jätkub. Pealmine kiht kata nii iirisekreemi kui pohlamoosiga.
4. Aseta kook jahedasse ning serveeri umbes 6 tunni pärast. Kaunista soovi korral värskete küpsete pohladega.
Kogus 12 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kertu Kaljuveer 14.sept 2011 16:34
Mulle väga maitses. Olen varem seda kooki teinud ainult iiristega ja pohlade lisamine oli hea vaheldus. Mina magusasõbrana tegin kaks kihti iirist ja üks kiht pohli. Järgmine kord teen kolm kihti iirist ja üks kiht pohli :-)
lika 12.sept 2011 19:16
proovisin järgi... enam sellist kooki ei tee ;( Pereliikmed kiitsid, võibolla viisakusest ;) minu arvates oli kook liiga magus ja liiga hapu korraga... vahvel muutub vintskeks...
Harru 12.sept 2011 17:52
Iirised sulatad koos rõõsa koorega ära.
kairikas55 05.sept 2011 19:35
Sulatad koores iirised, tekib iirisekreem ja selle paned vahvlite vahele :) ma sain nii aru :)
Triinu 05.sept 2011 17:49
Aga kuhu rõõsk koor pannakse?
1