Küpsetised

Pohla-õunakook toorjuustuga

Keskmine hinne: 3.73 Allikas: Marjaraamat Autor: Maire Suitsu
Mõnus kook sügisandidest.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 8 portsjonit
Mikserda pehme või suhkruga kohevaks, lisa toasoe muna ja vahusta edasi. Nüüd lisa omavahel segatud kuivained ja sega tainaks. Vajuta tainas kätega madala, rasvainega määritud ja riivsaiaga ülepuistatud 25cm läbimõõduga koogivormi põhja ja servadele. Toesta tainaserv mitmekordselt kokkukeeratud fooliumiribaga ja eelküpseta põhja ahju allosas 200-kraadi juures 10 minutit.
Lao seejärel eelküpsenud põhjale õhukesed õunasektorid ja puista peale pohlad. Mikserda toasoe toorjuust koos suhkrutega kohevaks. Mikserda juurde munad. Kalla juustusegu marjadele ja küpseta kooki 30 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mirjam 27.okt 2013 17:16
Põhja eelküpsetasin aga ilma fooliumita. Kerkis ilusti ja super hea maitsega. Täidise osas panin toorjuustu ja suhkurt topelt koguse. Kuna õunu oli palju, siis tegin ainult õuntega. Väga maitsev kook. Iseenesest saaks õunu ja pohli asendada ükskõik milliste viljadega.. väga lihtne kook!
M 27.okt 2013 12:12
Põhjast unustasin küpsetuspulbri ära ning eelküpsetust ei teinud. 1 dl jahust asendasin täisterakaerajahuga. Täidises kasutasin 2,5 dl pohli (rohkem polnud), kuid võinuks ilusti ka 3 dl olla. Õunaviilud olid õhukesed ja panin neid ikka mitu kihti (eesmärk oli võimalikult retsepti järgi algul teha kuna kommentaarid seinast seina). Toorjuustu läks täpselt 200g pakk. Suhkrut panin retsepti järgi. Põhja eelküpsetades jääks see tõenäoliselt küpsisesem, kuid tõenäoliselt ka edaspidi ei vaevuks seda eelküpsetama. Õunu-pohli oli täitsa mõnusalt. Julgelt paneksin järgmine kord ka suuremate õunte puhul 3 õuna. Pohlad teevad koogi nii välimuse kui maitse poolest erilisemaks. Tasub julgelt ka teistes kookides maitsetumate õunte puhul kasutada. Toorjuustukreemi oli küll vähe, kuid täitsa piisavalt, et marjade vahed ära täita ning mahlasust-magusust koogile anda. Kui kapis rohkem toorjuuste kasutamist ootavad, võib vast julgelt ka rohkem seda panna. Üldkokkuvõttes tuli kook selline hästi mõnus magus-hapu-mahlane. Kaasa kommenteeris, et ei teadnudki, et pohladest midagi nii head saada võib:) Kindlasti teen veel seda kooki.
elise^^ 04.jaan 2012 15:21
Tegin punastesõstardega, tuli ka väga hea. Ainuke probleem oli see, et kuigi hoidsin kooki 45 minutit ahjus ei küpsenud täidis ikka täiesti ära... Aga maitse on hea :)
Bld 28.sept 2011 14:11
Ma ka ei toestanud fooliumiga. Segaseks jäi ka küpsetamise kraadid ja aeg. Et siis kogu kook ka 200 kraadiga? Muidu toorjuustukookidel ju järelküpsemine üleöö külmikus. Kuidas te tegite? Hetkel on veel ahjus, ei teagi mida ette võtta:)
Fair Lady 19.sept 2011 17:22
Maitsev hea kook! Tainas tuli päris kleepuv välja, seega pidin seda märja käega vormi põhja ja servadele määrima. Fooliumiga ei toestanudki eelküpsetamise ajaks.
tüli 12.sept 2011 17:59
Kas tõesti jätkub sellest 200 g toorjuustu kogusest. Pildilt vaadates tundub nagu oleks rohkem.
Brüleekreem 10.sept 2011 23:04
Pohli läks jah sutsu vähem. Suhkrut panin täpselt retsepti järgi, tundub paras. Kõrvale vaniljekastet. Sööjad kiidavad!
jka22 09.sept 2011 21:26
Hea kook! Mul kulus 2 õuna ja 2,5 dl pohli. Toorjuustu sisse panin 0, 5 dl asemel 1 dl suhkurt. Eelküpsetasin põhja kuid arvan, et võib teha ka ilma selleta. Soovitan seda kooki kõikidele!
1