Küpsetised

Rosina-martsipani kringel

Keskmine hinne: 4.11 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Martsipanitäidisega kringel jääb pehme ja kohev.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Pane rosinad keevasse vette 10 minutiks ligunema. Sõelu vesi välja ja vajadusel haki peenemaks.
2. Sega jahu, pärm, sool, suhkur. Lisa rosinad, toasoe või ja lahtiklopitud muna, näpi need kuivainete sisse. Lisa 40-kraadine piim ja sõtku tainast ca 10 minutit.
3. Vormi tainas palliks, kata pealt jahuga, kata kauss toidukile ja käterätikuga ning tõsta sooja kohta kerkima. Tainas peab kerkima 2-kordseks ja see võib juhtuda 30 minuti – 1 tunni jooksul, sõltuvalt temperatuurist ja pärmist.
3. Vahepeal riivi martsipan ja sega toasooja võiga, kuumuta segu õige pisut, et see nii jäik ei oleks.
4. Rulli tainas ristküliku-kujuliseks lahti ja määri sellele ühtlaselt ja õhukese kihina martsipani-võisegu. Jaga tainas pikkupidi mõttes kolmeks ja tõsta üks taina pool pikkupidi keskele kokku, sellele tõsta peale omakorda teine taina serv. Võta terav nuga ja lõika saadud piklik tükk kolmeks. Keera ribade lõikeservad ülespoole, neid näppude vahel ümaramaks vormides.
5. Punu kringel kokku, kinnita liitekoht ja tõsta ahjuplaadile. Jäta kringel veel pooleks tunniks sooja kohta rätiku alla kerkima.
6. Klopi teine muna lahti ja pintselda sellega kringel. Küpseta kringlit 200-kraadises ahjus ca 25 minutit. Katteks sega tuhksuhkur vee ja õliga ning triibuta sellega pisut jahtunud kringel üle.
Sellest kogusest saad 1,2 kg kringli.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Elokas 31.dets 2014 16:34
Vaieldamatu lemmik! Aitäh!
Irks 12.jaan 2013 13:00
Minul jäi kringel kuiv seest, nagu 3-4 päeva vana sai. Huvitav, kas 500g jahu on ikka õige kogus, sest tainas jäi kõva.Aga maitselt jäi kringel väga hea :).
Hea 19.mai 2012 22:42
Väga hea. Tegin keedukreemi ja martsipaniga :)
tiux33 13.apr 2012 12:13
Tegin oma tütre minisünnipäevaks,mmm väga maitsev:)
Hindaja 12.jaan 2012 14:02
tõeliselt hea retsept.minapanin täidiseks keedukreemi ja peale sokolaadiklasuuri.
helenhh 12.nov 2011 17:59
Väga hea kringliretsept. Muidugi pean tunnistama, et tuunisin sisu veidi. Kringel sai martsipani asemel sisse 2 suurt õuna (kaneeli-suhkruga) ja iiriskommid. SUPER tulemus! :) Kahjuks rikkus suhkruglasuur kringli maitset veidi... vb martsipaniga tehes sobib aga minu omale ei sobi üldse. Siiski superhea, pehme, mahlane! :)
Mariie 28.sept 2011 19:09
ma olen laps!mulle ka maitses see oli nii hea.
Kadri 27.sept 2011 22:15
Super kringel. Kõigile maitses. Kasutasin ka rosinate asemel õunu ja ostin poest glasuuri. Eriti hea oli otse ahjust tulnuna. Väga pehme ja maitsv. Soovitan soojalt :)
Eva 27.sept 2011 15:12
Jah, muidugi sobib teha ?okolaadiglasuuri-
ga. Täidist ei jää väheks, kringel tuleb mahlane. Kui täidist on liiga palju, on raske vormida ja seda hakkab välja voolama.
Kai 27.sept 2011 12:34
Kas pealt sobib teha ka shokolaadigla-
suuriga? Et oleks lapsele ahvatlevam ja kui jätta rosinad välja (laps ei söö ka neid kahjuks:), kas ei saa ehk liiga kuiv. Ja tavaline küsimus, kas täidist väheks ei jää?
Hindaja 21.sept 2011 20:15
Kasutasin rosinate asemel praegusel hooajal laialt käes olevaid õunu ja sai väga hea.:)
Tätsu 21.sept 2011 12:50
Praegu on mingi sooduspakkumine ja 200 gr on 1,69
tiuxuu 21.sept 2011 10:32
Olen tavaliselt Selverist ostnud nende enda pakendis martsipani. 200g paki hind on umbes 2 eurot kui õigesti mäletan.
Sabiina 20.sept 2011 20:06
Kas keegi teab, mis martsipan maksab? Kahtlustan, et kallis, aga võibolla eksin ka. Eks peab otsima poest ja uurima!
1