Küpsetised

Aeglaselt röstitud tšillilammas mangosalsaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Kaie Mei
Vaatamata ehmatavalt suurele õunaäädikakogusele muutub see aeglaselt maitsestunud ja küpsetatud lambakints väga mõnusaks. Võid pakkuda lisandiks keedetud ube või ahjukartuleid – needki ju Mehhiko kandi viljad. Mangosalsa on vürtsika lamba kõrvale tasakaalustav lisand, väga hästi sobib siia ka tuntuim Mehhiko roog guacamole.
Valmistusaeg: üle 60 min

8 TUNDI MARINEERIMISEKS + 1,5 TUNDI KÜPSETAMISEKS

Kogus: 4 portsjonit
Küpseta tšillit ja koorimata küüslauguküüsi kuiva panni peal, kuni nende pealispind tumeneb. Jahuta kausis toidukile all. Seejärel koori tšilli ja eemalda seemned ning pigista küüslaugu pehme sisu kestast. Püreesta kõik ained ühtlaseks.
Aseta kints keraamilisse küpsetusvormi ja kata liha pind ühtlaselt maitsestusseguga. Lase vähemalt kaheksa tundi seista. Vala äädikas ära ja küpseta 180-kraadises ahjus 1,5 tundi või soovitud küpsusastmeni. Aeg-ajalt kasta liha tekkinud leemega või küpseta liigse kuivamise
vältimiseks küpsetuskotis.
Mangosalsa ajaoks lõika mangost kuubikud. Eemalda tšillilt seemned ja vajadusel ka kest ning lõigu peeneks. Haki sibul ning lisa koos koriandri ja peeneks hakitud tšilliga mango hulka. Maitsesta riivitud laimikoore ja -mahlaga. Lase külmikus ligi tund aega maitsestuda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa