Küpsetised

Metskitserostbiif

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Kaie Mei
Rohusööja metskitse küpsusaste on maitseasi.
Valmistusaeg: üle 60 min

1 ÖÖPÄEV MARINEERIMISEKS + 15 MINUTIT KÜPSEMISEKS + 10 MINUTIT JÄRELVALMIMISEKS

Kogus: 1 portsjon
1. Eemalda lihalt kõik kelmed ja maitsesta pind purustatud maitseainete seguga. Võid kasutada ka valmis maitsestussegusid. Sellisena võid liha säilitada kuni ööpäeva. Kui soovid, võid veelgi mahlasemaks tulemuseks segada maitseained väikese koguse õliga pastaks. Vahetult enne praadimist maitsesta liha soolaga.
2. Prae liha mõõdukas kuumuses kõikidelt külgedelt pruuniks. Suuremad fi leed vajavad ahjus järelküpsemist. Soovitatav ahjutemperatuur on 150–180 kraadi ning liha küpsuse määramiseks kasuta lihatermomeetrit. Kui sisetemperatuur on 35 kraadi, on tulemus rare ehk toores, 45–55 kraadi keskmiselt küps ehk medium, 65–70 kraadi küps. Metskitsefilee võiks olla läbiküpsenud. Kui sisetemperatuur on sobiv, lase lihal fooliumi sees 10 minutit tõmmata. Mida madalam temperatuur, seda pikem küpsetusaeg, ja vastupidi. Liha jääb mahlasem mõõdukas kuumuses.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa