Küpsetised

Keeks kuivatatud jõhvikatega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Ürtidega luhvtitatud kohev jõhvikakeeks on mõnus kuuma teega.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
1.  Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks vahuks.
2.  Lisa võivahu hulka ükshaaval munad, sega pidevalt kloppides.
3.  Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa tainale.
4.  Sega taina hulka hapukoor, sidrunimahl, hakitud tüümian ja jõhvikad.
5.  Kalla tainas keeksivormi ning küpseta 180kraadises ahjus umbes 45 minutit.
SOOVITUS
* Kontrolli keeksi küpsust puutikuga, mis peab keskele torgates jääma kuiv.
* Tüümiani võid asendada ka rosmariiniga, kuid ära kogustega liialda, et ürtide maitse ei hakkaks domineerima.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kati 01.jaan 2012 23:05
Minul jäi keeks kuiv, tegin retsepti järgi, ainult jõhvikaid panin poole rohkem.Järgmine kord proovin külmutatud jõhvikatega.
Atsinna 01.jaan 2012 22:28
Kuivatatud marju ei pea eelnevalt leotama, aga küll võib soovi korral neid alkoholis (brändi näiteks) leotada mõned tunnid ehk isegi kauem, kuid marjad siis vedelikust pigistatuna taignasse segada. Ma ise teen nii. Märgumise ohtu ei teki, kui vedelikku ei lisa, vaid ainult marjad. Alkohol aurustub kuumutamisel marjadest ruttu, nii pole ka ohtlik lastele anda.
koogimeister 31.dets 2011 13:35
Kas kuivatatud marju peaks ka eelnevalt leotama? (rosinad, jõhvikad) või tekib siis samuti märgumise efekt?
siirikirikal 13.okt 2011 15:02
kuti: nädalakiri Naised toimetaja Pille-Mai Helemäe vastab, et värskete ja külmutatud marjadega on see oht, et keeks vettib liigselt ära ja jääb nätske. Katsetused näitasid, et parem on kasutada ikkagi kuivatatud marju.
kuti 13.okt 2011 12:04
Ei tea , kas vôiks kasutada ka külmutatud marju?
1